На 5 март 2021 година трябваше да прережем лентата на

...
На 5 март 2021 година трябваше да прережем лентата на
Коментари Харесай

Новият корпус на залата по лека атлетика на Локомотив вече трябваше да фунционира. Уви!

На 5 март 2021 година трябваше да прережем лентата на новия корпус към залата по лека атлетика на клуб СКЛА „ Локомотив “ Пловдив. Първата копка бе направена през юли 2020 година. Фирмата „ Индустриал ремонт строй” ЕООД бе определена от общината да строи спомагателните пространства към лекоатлетическата зала. Инвестицията за построяването на плана е на стойност към 150 000 лв., които са обезпечени от бюджета на Община Пловдив. По контракт „ Индустриал ремонт строй” ЕООД имаше 240 дни, с цел да приключи разширението, само че са минали много повече.

Сагата с ремонта на корпуса се точи и до през днешния ден. По направения модел новата постройка включва съблекални и фитнес зала. Защо не е приключена към момента? „ Това е въпрос към този, който трябваше да извърши строежа” разяснява пред TrafficNews Атанас Запрянов президент на клуба по лека атлетика. Запрянов неведнъж се е опитвал да се свърже със притежателя на „ Индустриал ремонт строй” ЕООД- Михаил Москов, само че той рядко си вдигал телефона. Давал разнообразни оправдания за забавянето на строително - ремонтните действия, като се оправдавал със закъснели материали или заболели от коронавирус служащи.

„ По същото време същата компания строеше 8 -етажна кооперация, която бе стартирана дружно със залата, а през днешния ден към този момент е приключена, разяснява засегнат Атанас Запрянов. Заради голямото закъснение в периодите, градежът е спрян по искане на клуба. След среща в общината, в която е взел участие и президентът на лекоатлетическия клуб е взето решението да се приключи контракта с Москов. Впоследствие при отстраняването му,той е имал финансови искания, макар несвършената работа. Очаква се до седмица- две да стартира процедура по намиране на нова компания за дотъкмяване на постройката.

Заместник-кметът по спорт и юношески действия Георги Титюков също разяснява пред TrafficNews , че не знае какви са аргументите за забавянето от страна на компанията. Именно затова дружно с кмета на регион Тракия Костадин Димитров и президента на клуба са решили да прекратят контракта на „ Индустриал ремонт строй” ЕООД. Според думите на Титюков, скоро планът ще бъде пуснат на нова социална поръчка. Все още се вършат последни калкулации каква част от постройката е издигната.Тепърва ще стане ясно и дали ще се доплаща на компанията на Михаил Москов. Засега той е получил към 30% задатък, който може да се окаже задоволителен и да не е нужно погашение на спомагателни суми. След това ще се разбере и каква ще бъде отпуснатата сумата за новата поръчка.

Атанас Запрянов, който е и треньор на нашата звезда в тройния скок Габриела Петрова твърди, че това закъснение е попречило на подготовката на спортистите от клуба. Таблото за отопление е трябвало да се сложи в непостроената постройка. Междувременно в залата са конфигурирани колонните климатици на стойност от 25 хиляди лв., само че те не могат да действат без трифазен ток, какъвто спортното помещение няма. Заради това спортистите от „ Локомотив „ Пловдив са провели зимната си подготовка в условия без отопление.

Президентът на клуба се надява следващата година да има една естествена зала за подготовка на спортисти с по-добра хигиена и отопление през зимния сезон.





Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР