На 5 април Весела Чернева, съветник на Кирил Петков, изпрати

...
На 5 април Весела Чернева, съветник на Кирил Петков, изпрати
Коментари Харесай

Генчовска: На 5 април Весела Чернева изпрати промяна на националната позиция за РСМ

„ На 5 април Весела Чернева, консултант на Кирил Петков, изпрати нова рамкова позиция, която по-скоро трансформира националната позиция и изключва контракта за другарство и добросъседство с районен съд Македония от 2017 година “

Това съобщи по време на чуване в Народното събрание министърът на външните работи Теодора Генчовска. След дълги разногласия би трябвало ли съвещанието да е намерено или закрито, въпреки всичко чуването се излъчва за необятната аудитория.

„ Предупредихме всички членове на КСНС какво ще се случи и то се случи. Първото ми изречение към министъра на районен съд Македония беше – контактувайте единствено с мен. Това не се случи. Те продължиха да търсят пробив “, изясни министърката в оставка.

„ На процедура с този план са обединени частични хрумвания на Министерство на външните работи за използване на двустранния контракт, само че без да има явен механизъм за осъществяване на контракта, съобщи Генчовска и добави: " Външно министерство реши, че нямам по какъв начин да има бележки по документ, който изначално и изцяло неправилен и го отхвърли като опция “, съобщи тя.

„ Министър-председателят Кирил Петков изпрати предложение, което на процедура изцяло ревизира Рамковата позиция, призната от Народното събрание и държавното управление, само че тя е отхвърлена от Министерството на външните рабати. В договарянията има прогрес, само че има и проблеми, които остават открити за разрешаване. Един от тях е формулировката за по този начин наречения македонски език в исторически и етнически проект “, изясни Теодора Генчовска.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР