На 49-ото НС е отредена съдбовна роля. Всички очакваме да

...
На 49-ото НС е отредена съдбовна роля. Всички очакваме да
Коментари Харесай

Румен Радев: На 49-ото НС е отредена съдбовна роля, предизвикателствата към са големи

„ На 49-ото Народно събрание е отредена съдбовна роля. Всички чакаме да вземе дълго отлагани решения, освен за излаз от политическата рецесия, само че и за отстояване на европейската вероятност пред страната и бъдещето ни като демократично общество ”.

Това съобщи президентът Румен Радев при откриването на първото съвещание на 49-ото Народно събрание.

Преди това той изясни, че е свикал първото съвещание в Страстната седмица, предвид на неотложните задания за сформиране на държавно управление и превъзмогване на изоставането в законодателната активност.

„ Предизвикателствата към това Народно събрание са огромни, само че и приемането на Закона за държавния бюджет е първостепенна задача. Предстои решаването на комплицирано уравнение, което да подсигурява приходите на българските жители, само че и вероятността за стопански напредък и запазване на дълготрайната финансова непоклатимост на страната. Надявам се и е редно бюджетът да бъде импортиран от постоянно държавно управление, което да се ангажира с дълготрайни политики, за които да носи отговорност. Ако това не стане, служебното държавно управление ще внесе бюджет. Но крайната дума ще бъде ваша. Особено в частта за недостига ”, сподели Радев.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР