На 49-ото НС е отредена съдбовна роля. Всички очакваме час

...
На 49-ото НС е отредена съдбовна роля. Всички очакваме час
Коментари Харесай

Радев: На 49-ото НС е отредена съдбовна роля

На 49-ото Народно събрание е отредена съдбовна роля. Всички чакаме час по-скоро то да вземе дълго отлагани решения, освен за излаз от политическата рецесия, само че и за отстояване на европейската вероятност на страната, само че и бъдещето ни като демократично общество. Това сподели президентът Румен Радев на откриването на първото съвещание на новия парламент.

" За мен е чест да бъда измежду първите поздравили вас, националните избраници, на които българските жители повериха виновната задача да ги представлявате във време на тестване. Свиках 49-ото Народно събрание в Страстната седмица с упованията на българския народ за друго начало на това Народно събрание, с вярата за примирение, разговор и разсъдък и предвид на неотложните задания за сформиране на държавно управление и превъзмогване на изоставането в законодателната активност. Без подозрение провокациите към това Народно събрание са огромни, само че и без подозрение приемането на закона за държавния бюджет е първостепенна задача. Предстои решаването на комплицирано уравнение, което би трябвало да подсигурява както приходите на българските жители в условия на рецесии и инфлация, по този начин и вероятността за стопански напредък и запазване на дълготрайната финансова непоклатимост на страната. Силно се надявам и по този начин е редно бюджетът да бъде импортиран от постоянно държавно управление, което да се ангажира с ясни, дълготрайни политики и да носи отговорност за тях. Но в случай че това не стане, служебното държавно управление ще внесе бюджет. Крайната дума ще бъде ваша ", сподели президента.

" На 49-ото Народно събрание е отредена съдбовна роля. Всички чакаме час по-скоро то да вземе дълго отлагани решения, освен за излаз от политическата рецесия, само че и за отстояване на европейската вероятност на страната, само че и бъдещето ни като демократично общество. Очаквам това Народно събрание, за разлика от предходните, да поддържа европейския курс, заложен от служебното държавно управление, като одобри най-накрая, създадените от него закони по Плана за възобновяване и резистентност, които освен ще привлекат обилни финансови средства, само че и ще ускорят промените, нужни за рационализация на страната, като подкрепите импортираните законопроекти, които да отпушат пътя ни към Шенген, за което постигнахме явен времеви ангажимент, закони, които да отворят пътя към пълноценната европейска интеграция на нашата страна. Очаквам Народно събрание да потвърди, че правосъдната промяна е осъзната действителна цел за развиването ни като заслужено и проспериращо общество, а не нереална тематика от поредност предизборни акции. Очаквам най-накрая да се подходи с цялата отговорност към националната сигурност и да се постави завършек на заблудата, че заменяйки няколко остарели танка с други остарели такива ще решим комплексните дълбоки проблеми на модернизацията на въоръжените сили. Такъв метод за мен е бягство от отговорност, вменен от Конституцията и законите. Той е бягство от отговорност и по отношение на нашите съюзнически отговорности, които изискват развиването на модерни отбранителни качества. Защото същинската рационализация изисква съществено доста ангажиране на националния бюджет, изисква способен и изчерпателен метод към превъоръжаването с грижа за хората в армията за тяхната подготовка и мотивация ", съобщи Радев.

" Разбира се, пред страната стоят още голям брой проблеми от вътрешната и външната политика, по които съм заявявал нееднократно ясни позиции от тази естрада. Но през днешния ден българите чакат да чуят вашите позиции, тъй като каквото и да бъде идващото ръководство то може да бъде стабилно и дейно единствено в случай че се основава на ясни и споделени правила и цели, да не забравяме и полезности. Предизборните акции завършиха, а публичните упования и залогът пред това Народно събрание са големи. От вашите решения зависи просперитета на нацията и европейското бъдеще на България. Няма да го реализираме с лозунги и заклинания. А с дейности, със загърбване на персоналните и тясно партийни ползи и с единство в името на амбициозни национални цели. Искам да ви пожелая откровено триумф във вашата високо виновна задача ", приключи Румен Радев.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР