На 47 години почина кралицата сред блогърките майки Хедър Армстронг.

...
На 47 години почина кралицата сред блогърките майки Хедър Армстронг.
Коментари Харесай

Кралицата сред блогърките майки почина

На 47 години умря кралицата измежду блогърките майки Хедър Армстронг. Смъртта ѝ е била открита в дома ѝ в Юта от нейния другар.

„ Хедър беше брилянтен, занимателен и съчувствен публицист. Тя избави доста животи посредством публикации за депресията, само че в последна сметка не съумя да избави себе си. Тя беше любящ сателит и майка, която постоянно беше отворена за ново премеждие или концерт “, споделя сътрудникът ѝ Пийт Ашдаун.

Хедър Армстронг слага началото на своя път в сферата през 2001 година с персоналния си уебсайт Dooce.com и
измежду първите майки блогъри.
Според някои издания името на уеб страницата пристигнало от шегата, че Хедър не можела да изрече бързо думата „ пич “ в онлайн чатове.

През 2002 година е уволнена от работата си като уеб дизайнер в Лос Анджелис поради публикации за избрани прототипи хора в работните среди, които свързва със свои сътрудници, без да ги посочва с имена. Нейното уволняване и повода за него разпалва публичен спор за неприкосновеността на персоналния живот и усилва трафика към блога ѝ.

Тогава Dooce.com e напът и да се трансформира в цифров феномен. Думата „ dooce “ даже влиза в няколко цифрови речника. Според Кеймбридж да си „ dooced “ значи „ да загубиш работата си, тъй като си написал нещо неприятно за нея в блог “.

Според данни на уеб страницата Vox в пика на своята известност Хедър има повече от осем милиона читатели на месeц.

В записките си Хедър разказва, че е
почнала блога си като метод да споделя мислите си
за поп културата с далечни другари. В рамките на една година аудиторията ѝ нараства от няколко другари до хиляди непознати по целия свят.

През годините Хедър споделя за възходите и паденията на майчинството. „ Не мисля, че щях да го преживея, в случай че не предложех историята си и не протегнех ръка, с цел да преодолея самотата “, споделя тя.

Пише както за децата си, по този начин и за персоналните си битки, за работещите дами, майки, за секса, за изблиците на яд, за провокациите на психологичното си здраве, за битките си с алкохолизма и следродилната меланхолия. За свое мото на уеб страницата си употребява „ Пих от перископ “. Със своята почтеност тя резервира читателите си.

През 2009 година Хедър е включена в годишния лист на на 30-те най-влиятелни дами в медиите, появява се в “Шоуто на Опра Уинфри “. Тогава блогът ѝ генерира 40 000 $ месечни доходи от платена реклама.

Тя мощно участва в обществените медии и издава три книги. В тях Хедър признава, че дълго е страдала от хронична меланхолия, която стартира да лекува едвам в колежа.

„ Този, който обичате, дръжте близо и обичайте всички останали “, се споделя в известие за загубата ѝ. Партньорът на Хедър – Пийт Ашдаун, споделя, че през последните 18 месеца тя е стояла надалеч от алкохола, само че неотдавна е имал рецидив, след което е протегнала ръка на живота си.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР