На 45-годишна възраст от този свят внезапно си отиде Мирослав

...
На 45-годишна възраст от този свят внезапно си отиде Мирослав
Коментари Харесай

Тъжна вест за Девня: Отиде си талантлив радетел за българщината

На 45-годишна възраст от този свят ненадейно си отиде Мирослав Демиров – хореографът, възродил българския танцов фолклор в Девня и събудил любовта към Родното у стотици деца и възрастни. Това оповестиха от пресслужбата на общината.

В последните години Мирослав бе бежанец в Испания, където неуморно продължи да разпростира своята художественотворческа активност измежду българската диаспора.

Той бе един от уредниците на фолклорния добруджански събор " Мило ми е, мамо, драго ми е, баща ", който се организира предходната есен в град Лейда, самостоятелна област Каталуния. По покана на Мирослав Демиров на събитието участва кметът на Община Девня Свилен Шитов, а присъединяване във фолклорния фестивал взеха и самодейците от девненския танцов клуб „ Емоция “ при НЧ „ Отец Паисий 1928 “.



Паралелно с хореографската си активност Мирослав караше камион, с цел да може да устоя фамилията си и двете си дребни деца.

Многократно награждаван от Община Девня за особени заслуги в развиването на българския фолклор, почтен като дете, придирчив хореограф, радостен човек с голямо и любящо сърце – по този начин девненските самодейци ще запомнят Мирослав Демиров. Поклон пред светлата му памет и съболезнования на всички опечалени!

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР