На 40-годишна възраст е починал собственикът на руския ИКС Холдинг

...
На 40-годишна възраст е починал собственикът на руския ИКС Холдинг
Коментари Харесай

На 40 г. почина SNEG1, който разработи шпионския софтуер на Путин

На 40-годишна възраст е умрял притежателят на съветския " ИКС Холдинг " Антон Черепеников, оповестиха от компанията в своя канал в " Телеграм ".
" С надълбоко огорчение оповестяваме, че на 22 юли, събота, на възраст 40 години умря притежателят на " ИКС Холдинг ", известният бизнесмен в региона на технологиите Антон Черепеников ", е формалното известие.
Причина за гибелта не се оповестяват.
Холдингът се появи през 2018 година и сплоти три групи компании: " Цитадела ", която работеше в областта на осведомителната сигурност и системата от тенически средства за застраховане на функционалностите за оперативно-разследващи мероприятия, " Форпост ", профилирана в решението на въпроси, свързани със систематичната интеграция и цифровата промяна на огромни предприятия, и " Криптонит ", капиталов медиатор. 
Черепеников бе едноличен притежател на капитала.
Бизнесменът бе прочут с прякора SNEG1 в света на киберспортовете. Неговата компания " Цитадела " създаде специфичен програмен продукт за " Роспромнадзор " с който е можело да се наблюдават съвсем всички консуматори на интернет в Русия. " Роспромнадзор " е една от бухалките на Владимир Путин против враговете му. 
С доставеното съоръжение от " Цитадела " управляващите могат да подслушват телефоните и да наблюдават интензивността на хората в интернет. Операторите бяха задължени да го употребяват по силата  на така наречен закон на Ярова, признат от Думата.
През  2021 година VTimes заяви, че Черепеников е участал в реализирането на закона за изолираност на работата на RuNet.
Черепеников влиза и в съвета на шефовете на " Мегафон ". До 2019 година бе притежател на тима по киберспорт. От 25 февруари той и холдингът му бяха включени в листата на глобените лица в Съединени американски щати.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР