На 40 години още Бриджит Бардо заявява, че “не иска

...
На 40 години още Бриджит Бардо заявява, че “не иска
Коментари Харесай

Бриджит Бардо - актрисата с 4 брака, 100 любовници и 4 опита за самоубийство

На 40 години още Бриджит Бардо декларира, че “не желае да остарява на екрана ”.

Тя се отдръпва от киноиндустрията и стартира да се занимава със отбрана правата на животните. Нейната фондация е финансирала голям брой планове по целия свят, в това число и парк за танцуващи мечки край Белица в България.

Серийната съблазнителка Бриджит Бардо пленяваше кино феновете при започване на 50-те години на предишния век, трансформирайки се от сладко момиченце в моделските си фотосесии, в секс богиня във филмите си.

Но славата я тласнала към дълбока меланхолия, четири опита за самоубийство, четири брака, над 100 любовници, в това число дами, и нежелана бременност с последвало мъчно раждане, написа “DailyMail ”. “В играта на обич тя е колкото ловджия, толкоз и плячка ”, споделя Симон дьо Бовоар в излязла биография на френската актриса.

Родена в заможно парижко семейство на 28 септември 1934 година, тя живяла в елегантния 16-и регион на Париж, покрай Айфеловата кула. Семейството прекарвало уикендите си във вилата си западно от Париж, в Лувсиен, зимните ваканции – във Френските Алпи, а летните – в Сен Тропе, на Френската Ривиера.

“Бри ” – както я назовават родителите ѝ, била записана на уроци по балет от майка си Мари-Жан, както и на курсове за модели. По това време се считало, че тя има идеалната височина и нямала проблеми с тежестта като съперничките и Мерилин Монро, Елизабет Тейлър и Марин Карол. Бри се появява на корицата на списание Elle през май 1949 година в първия си фешън ангажимент, облечена в по-младежка версия на облеклата на приятелките на майка и.

Образът и на сладко момиченце се развива след първите и дни в стилния бизнес, когато среща Роже Вадим, помощник на режисьора Марк Алегре, разкрил най-големите звезди на френското кино през 30-те години на предишния век.

Вадим бил изпратен от шефа си да види 16-годишното момиче по отношение на план за нов филм. Бардо не получава ролята, само че двамата с Вадим незабавно се влюбват бясно. Той среща Бриджит с приятелите си в медиите, дава и книги като “Вторият секс ” на Симон дьо Бовоар и я вкарва в секса. Двамата почнали да се срещат скрито, а по-късно и очевидно срещу волята на родителите и, които заплашили да я изпратят в Англия, написа " Дарик ".

Те омекнали едвам когато Бардо пробвала за първи, само че не за финален път, да се самоубие, само че били безапелационни, че двамата не могат да се оженят, до момента в който тя не навържи 18 години. Депресирана от мисълта, че няма да вижда обичания си, Бриджит поставила главата си във фурната и се изгорила, само че родителите и я разкрили в точния момент. Сватбата и с Вадим е в Париж на 21 декември 1952 година и това е последният път, в който Бардо се появява в консервативно облекло.

След четири години в киното Бриджит снима десетина филми, които са видяни с помощта на нейната хубост и съблазън. Първият филм на Вадим като режисьор – “И господ сътвори дамата ” от декември 1965 година с присъединяване на брачната половинка му и звездата Жан-Луи Тринтинян, трансформира всичко. Той реализира мълниеносен триумф, а актьорите се снабдяват с интернационална популярност. Филмът поставя завършек на брака на Бардо с Вадим, откакто тя се влюбва в Тринтинян. Четири години след блестящата си женитба в катедралата “Нотр дам ” в Париж Вадим и Бардо се развеждат.

Бардо била бясно влюбена в Тринтинян, който също се развел със брачната половинка си. Двамата живели дружно две години, само че по-късно фриволната секс богиня почнала връзка с артиста Жилбер Беко, който бил женен. Изневерите станали нещо всекидневно в живота и и тя постоянно първа си тръгвала от дадена връзка. Самата Бардо признава, че имала над 100 любовници, някои от които дами.

Жак Шарие е вторият и брачен партньор и татко на детето и. Тя не желала бременността, само че родителите на Шарие я убедили да резервира детето. Раждането вкъщи било мъчно. Бардо по този начин и не основава близка връзка със сина си Никола, роден през януари 1960 година и Шарие поема попечителството върху детето.

Нов опит за самоубийство прави на 26-я си рожден ден, като погълнала цяло шишенце с приспивателни и разрязала китките си във вилата си в Ница. “Не съм основана да бъда майка. Не съм задоволително зряла и зная, че е извънредно да признавам това, само че не съм задоволително зряла, с цел да се грижа за дете ”, споделя Бардо няколко години по-късно.

Бриджит още веднъж е тласната към меланхолия от същите медии, които непрекъснато я възхваляват. Тя мразела ордите от кореспонденти, които я следвали по петите и я разкривали безмилостно. Нейната хубост доближава зенита си през 60-те години и филмовата и кариера рухва в края на десетилетието.

Бардо има връзки с сътрудника си Уорън Бийти, музикантите Серж Гейнсбур, Нино Ферер, Баб Загури преди да се омъжи за третия си брачен партньор, немския милионер и плейбой Гюнтер Закс в Лас Вегас. Закс спечелил сърцето и, като обсипал дома и в Сен Тропе с рози, пуснати от аероплан.

Бардо стартира певческа кариера при започване на 60-те години. Между 1962 и 1982 година тя записва към 70 песни. Бриджит напуща киното през 1973 година, “за да не се случи по този начин, че киното да я напусне. Това е доста типично за Бардо, да поема самодейността и продължава напред ”, разкрива биографичната ѝ книга.

Самотна и нещастна през 40-те си години, тя се омъжва за четвъртия си брачен партньор Бернар д-Ормал през 1992 година. Бизнесменът е някогашен консултант на крайнодесния Национален фронт. Прямата актриса е глобявана поради расистки мнения против мюсюлманите.

Бардо е към този момент на 88 години. Тя постоянно е отказвала да прави извършения или да употребява пластична хирургия за разлика от връстничките си Джейн Фонда и София Лорен.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР