На 40 години Крисимир Чомаков продължава кариерата си в Италия,

...
На 40 години Крисимир Чомаков продължава кариерата си в Италия,
Коментари Харесай

Краси Чомаков: Още като играч ми казваха, че съм треньор на терена

На 40 години Крисимир Чомаков продължава кариерата си в Италия, само че към този момент и в ролята на играещ треньор. Пловдивчанинът готви и зрелищен бенефис при започване на юни в родния си град. Чомаков показа, че се надява извънредно доста и Димитър Бербатов, и Стилиян Петров да съумеят да участват на шоуто.

" Новото към мен е, че от две години съм играещ треньор. Не съм единствено състезател. Независимо, че започнах от последната дивизия в Италия, желаех да подхваща това ново начало и по какъв начин мога да се оправя с 20-25 футболисти, тъй като като бях единствено футболист, гледах себе си. Когато си треньор се съобразяваш с момчетата. Трябва да знаеш по какъв начин да споделяш с тях. Много треньори, които съм имал ме питаха по кое време ще стана треньор. Казваха ми, че съм към този момент треньор на самия терен. Никога не съм имал концепцията, че ще бъда треньор. Доста добре се развиха нещата за нас, изкачихме се в по-горна група. Тази година също се представяме добре ", показа в изявление за предаването " Домът на футбола " Краси Чомаков.

" Както знаете от много години съм в Италия. Да не забравяме, че имаме положителни треньори в България. Защо да пробвам тук, за какво да не се осъществявам в Италия? Искам да се развъртвам и дай Боже да съумея в някоя по-голяма дивизия в Италия ", сподели още Чомаков, а за момента, в който научава за кончината на Давиде Астори, някогашният национал разкри:

" Когато прочетох новината, напряко бях шокиран. Играл съм с него година и половина. Деляхме една стая на лагерите. Говорили сме за България и Италия. Беше златно момче. Винаги беше ухилен и подготвен да помогне. Още тогава, когато беше на 20. "

За живота в Италия, Краси Чомаков описа: " По принцип се пробвам да се занимавам и с други неща. Когато съм подписвал контракти, не съм се водил от финансовата позиция. Разбира се, че в долните дивизии да си единствено треньор, не може да издържаш семейство. Но се опитваме с разнообразни неща. Моята съпуга работи в болница. Не мога да се оплача. Добре сме, трудим се. Най-важното за мен е, че със фамилията имаме покрив над главата. "

Красимир Чомаков разяснява още и протичащото се в България и родния футбол. " Следя, да. Гледам българска телевизия, когато мога виждам и мачовете. Гриша Ганчев взе ЦСКА, пробва се индивидът да прави нещо. Не, че в случай че не беше той, нямаше да има ЦСКА, само че допускам, че нямаше да бъде това, което е. Лудогорец се развива, взе участие в Шампионска лига, дай Боже по този начин да продължи. Предлогам, че двата отбора ще се борят до последния мач за шампионската купа. Независимо, че Лудогорец остава любимец, ЦСКА сподели тази година и нека в бъдеще стъпи там, където му беше мястото - да е номер 1 в България ", сподели Чомаков и продължи:

" До преди няколко години Марица можеше да се устоя единствено от личните си фрагменти. Но очевидно неверната политика на клуба не дава опция тази школа още веднъж да проработи. Много неща отвън стадиона, отвън игрищата стопират развиването на момчетата. Става въпрос за айпади, айфони, фейсбуци, не знам какво. За мой шанс ние тези неща ги нямахме. Ние имахме една топка и искахме да станем футболисти. Може би това беше нашият шанс, а може би всеки го носи в себе си. Според мен, да, това спъва развиването. И момчетата от моя тим са непрекъснато на телефоните. А по кое време ще играем? Тя истината е казана - зеленият терен. Другото е неистина и машинация. Ако има метод, ще играят в телефоните съгласно мен. "

За идния бенефис, Красимир Чомаков разкри: " Последната ми фантазия като футболист беше да изиграя последният ми мач на стадион " Марица ". Другата ми фантазия беше да видя този стадион още веднъж цялостен, както го напуснах преди 20 години. Чак на козирката имаше хора, там сядаха. Реших да го направя тук. Клубът, който ме сътвори против клуба, който ме научи - ЦСКА. Искам да го направя за града, за квартала, за хората, които обичаха да идват на стадион " Марица " да се забавляват. Ние имахме една цел - да забавляваме хората, които идват на стадиона. "

За дебюта си в мъжкия футбол, Чомаков си спомни: " Беше 1994-а година, май месец в края на шампионата. Тогава треньорът Петър Зехтински ми сподели, че съм в групата. Играехме тогава с Хасково. Не съм спал цяла нощ. Така се получи, че след 30-ата минута се контузи един от бранителите и треньорът ме пусна в игра. Това ми беше дебютът. Тогава загубихме с 0:2, няма да го не помни. Тогава имаше футболисти, имаше голяма конкуренция. Всеки треньор дава всичко от себе си, момчетата също се раздават, само че може би не е задоволително в този момент да се класираме на огромен конгрес. Може би трябват повече качества. Моят персонален връх е, че постоянно съм се стремял да играя за България. Баща ми, лека му пръст, постоянно ми споделяше: " Сине, ти би трябвало да се гордееш със себе си. Едно е да слушаш химна, друго е да го пеят в твоя чест. "

Още за поканените и предстоящото шоу Красимир Чомаков показа: " Няма загадка. Нито съм се крил, нито нищо. От всички имам потвърждения почти. Надявам се Димитър Бербатов и Стилиян Петров да имат опцията да участват. От тях чакаме отговор. Надявам се на 9-и юни всички да са тук, на този стадион и да създадем огромен празник за
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР