На 4 юни в Свищов се проведе Пети национален преглед

...
На 4 юни в Свищов се проведе Пети национален преглед
Коментари Харесай

Пети национален преглед на ученическите духови и фанфарни оркестри и мажоретни състави се проведе в Свищов

На 4 юни в Свищов се организира Пети народен обзор на ученическите духови и фанфарни оркестри и мажоретни сформира.

Събитието събра над 200 участници от Свищов, Троян, Радомир, Левски, Оряхово, Летница, Горна Оряховица и Ветово, които показаха по заслужен метод уменията на 1 духов, 4 фанфарни и 4 мажоретни състава.

Петият народен обзор, който бе проведен от община Свищов и СУ „ Димитър Благоев ”, започва с тържествено дефиле на всички участници, което стартира от площад „ Свобода ”, мина през основната улица на града, централния площад „ Алеко “, Градската градина и приключи пред сцената на ПБНЧ „ Еленка и Кирил Д. Аврамови – 1856 “.

Националният обзор бе тържествено открит от ръководителя на организационния комитет и кмет на община Свищов доктор Генчо Генчев, който даде старт и на концертната стратегия. В своето приветствено слово той изрази благодарности към шефа на СУ „ Димитър Благоев ” Цветанка Кирова, за самоотвержеността и упорития труд, положени при реализирането на това национално събитие, което е част от културния календар на община Свищов, и този на Министерството на културата.

Всички сформира в Петия народен обзор получиха от уредниците плакети и грамоти за присъединяване. Събитието бе закрито в ранния следобяд от шефа на СУ „ Димитър Благоев ” госпожа Цветанка Кирова.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР