На 4 юли ще има мащабен протест на превозвачите, които

...
На 4 юли ще има мащабен протест на превозвачите, които
Коментари Харесай

Готвят и контрапротест - за Автомобилната камара

На 4 юли ще има огромен митинг на превозвачите, които желаят Автомобилна камара. Над 3000 камиона в страната ще защитят основаването на камара . Това съобщи Илиян Филипов в отговор на въпрос на News.bg, откакто стана ясно, че министър председателят Бойко Борисов разпореди евакуиране на Закона за автомобилна камара.

Превозвачите, които желаеха автомобилна камара, са разочаровани от разделянето в сектора и от натиска върху Народното събрание да се изтегли закон, който щял да сплоти бранша. Неверни и манипулативни тези били внушени в обществото. Евгени Иванов от КРИБ уточни, че организацията желае обединяване и антикорупция. Според него саморегулацията е положително нещо. Този закон се готви съвсем две години, посочи той.

 Борисов подреди Законът за автомобилната камара да се изтегли Обновена
Борисов подреди Законът за автомобилната камара да се изтегли

Превозвачите стопират митингите си, дадоха обещание те

Днес протестиращите също взели участие в полемиките. Били " за " основаването на такава камара. Протестирали в действителност най-големите извършители , изясни Иванов. Те рекетират страна, рекетират българското общество, рекетират Народното събрание, уверен е той. Светът ни поддържа, сподели Иванов. Преговори трябвало да се водят в Народното събрание.

Председателят на БАСАТ Илиян Филипов уточни, че 1446 компании имат лиценз за превозвачи. Малко над 100 членуват в браншова организация. Има потребност от една законна браншова камара, уверен е той. Кой се опасява от разпоредбите , пита Филипов.

 Превозвачи блокираха огромните градове
Превозвачи блокираха огромните градове

Браншът не желае избавител

Васил Пиронков пък съобщи, че точно лобистите протестирали. Това са паразити , сърдит е той. Трябвало да има етичен кодекс за превозвачите.

Христо Христов от КРИБ и притежател на транспортна компания също счита, че изпълнителната и законодателна власт са рекетирани. С манипулативни причини са убедили премиера Бойко Борисов. Те се надяват той да чуе и тяхната позиция.

 Работодателите не желаят законопроекта за Българската автомобилна камара
Работодателите не желаят законопроекта за Българската автомобилна камара

АИКБ, БСК и БТПП упорстват проектозакона да се отхвърли

Припомняме, през днешния ден се състоя вторият огромен митинг на превозвачи , които въстанаха против налагането със закон на Автомобилна камара. Проектозаконът не беше посрещнат добре и от три работодателски организации - АИКБ, БСК и БТПП . От четирите организации законопроектът се поддържа от КРИБ.

По време на днешния митинг се състоя и среща сред представители на сектора и министър-председателя Бойко Борисо в, след което бе оповестено, че законопроектът ще бъде изтеглен, а превозвачите краткотрайно ще спрат с митингите.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР