На 4-ти септември, близо 150 любители колоездачи от седем държави

...
На 4-ти септември, близо 150 любители колоездачи от седем държави
Коментари Харесай

150 колоездачи от 7 държави стартират за 10-то юбилейно издание на Дунав Ултра

На 4-ти септември, близо 150 фенове колоездачи от седем страни - България, Румъния, Полша, Украйна, Германия, Белгия и Англия, се събират в гр. Видин за всеобщото изминаване на маршрута Дунав Ултра.

Стартът на 10-то юбилейно издание на велопохода ще бъде даден на 5-ти септември от Видин, а идеята на събитието е разпространение на над 110 обитаеми места по поречието на река Дунав и Добруджа, откъдето туристически веломаршрут N1 в страната минава.

Ветерани, фенове и по-напреднати спортисти ще се включат в самодейността. Сред участниците и тази година ще бъдат проф. Антоанета Момчилова от Русенския университет (80 г.), и Евелин Евлогиев, който към този момент измина маршрута с български велосипед " Балкан ".

Първи на старта ще се наредят по-напредналите колоездачи, които имат персонално предизвикателство и упоритост да изминат дистанцията от 700 км за по-малко от 48 часа. Участниците, минали маршрута повече от 3 пъти ще бъдат с изписани имена на колоездачните им блузи, а всички които сполучливо доближат до крайната точка - Дуранкулак в рамките до 10 дни - ще се снабдят със Сертификат.

Общо 12 са общините, които се включват като публични сътрудници, като за задачата ще провеждат по време на прехода на колоездачите подкрепителни пунктове - така наречен Контролни точки. Локациите са особено определени места, откъдето велотуристите ще минават и споделят фотоси.

В последните години Дунав Ултра се наложи като най-популярния туристически маршрут в България. Няколкостотин колоездачи годишно пътешестват по маршрута, като по този метод способстват за локалната стопанска система и развиването на туризма.

 Очаква се по време на всеобщото му изминаване, акцията да привнесе в локалния туризъм над 250 000 хиляди лв..

Инициативата има лично мобилно приложение с информация за забележителности, логистика и близо 300 предложени сътрудници - по този метод всеки самичък може да провежда прекосяване в този забавен район.

През последните години известността на маршрута докара до основаването на печатна карта, разполагане на осведомителни табла-маркировка, а едноименното Мобилното приложение Dunav Ultra е иновация в туризма както за страната, по този начин и на интернационално равнище. Популяризирането на приложението се поддържа от Фондация Америка за България.

Официални сътрудници на идното събитие са: Община Видин, Община Мизия, Община Оряхово, Община Долна Митрополия, Община Гулянци, Община Белене, Община Никопол, Община Две Могили, Община Русе, Община Силистра, Община Генерал Тошево и Община Шабла.

Официален уебсайт Дунав Ултра: https://dunavultra.com

За Мобилно приложение Dunav Ultra: https://dunavultra.com/mobile-app-2/
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР