На 4-ти май руските военни са провели симулационно учение за

...
На 4-ти май руските военни са провели симулационно учение за
Коментари Харесай

Русия учебно разигра стрелба с ядрени ракети в Калининград

На 4-ти май съветските военни са провели симулационно обучение за изстрелване на мобилна балистична ракета " Искандер ", снабдена с нуклеарна бойна глава. Учението е извършено в анклава Калининград, ситуиран на брега на Балтийско море сред Полша и Литва.

Въпреки че не е ясно дали Русия е разположила нуклеарни оръжия в Калининград, там има склад за нуклеарни оръжия, а от 2018 година е ситуирана и ракета " Искандер ", която може да носи както тактически, по този начин и стандартни бойни глави.

Съобщението бе направено на 70-ия ден от военните дейности на Москва в Украйна.

Руските сили упражняваха единични и многократни удари по цели, имитиращи пускови установки на ракетни системи, летища, предпазена инфраструктура, военно съоръжение и командни пунктове на имитиращ зложелател, се споделя в изказването, представено от Агенция Франс Прес.

След осъществяване на " електронния старт " военнослужещите са направили маневра за смяна на позицията си, с цел да избегнат " възможен ответен удар ", добавя министерството на защитата.

Бойните единици също по този начин са отработили " дейности в условия на радиационно и химическо замърсяване ".

След неотдавнашните поръчки на Швеция и Финландия, че ще се причислят към НАТО, Русия предизвести, че като мярка за отбрана ще разположи нуклеарни оръжия в Балтийско море.

Според наблюдаващи през последните дни съветската държавна телевизия се пробва да направи използването на нуклеарни оръжия допустима за обществеността.

" От две седмици слушаме от телевизионните екрани, че нуклеарните шахти би трябвало да бъдат отворени ", съобщи през вчерашния ден съветският публицист и притежател на Нобелова премия за мир Дмитрий Муратов, представен от Der Standard.

" Дойче веле " пък споделя, че в предаване съветската държавна телевизия е разиграла симулация на нуклеарна офанзива - с графика е демонстрирано за какъв брой време ракета, изстреляна от Калининград, може да доближи до огромните столици в Европа. Според показаното на съветската нуклеарна бойна глава ще са ѝ нужни 106 секунди, с цел да доближи Берлин, 200 секунди - до Париж и 202 секунди - до Лондон.

Припомняме, в края на април Русия показва първото изстрелване на междуконтиненталната балистична ракета " Сармат " от космодрума Плесецк в Архангелска област. То бе персонално похвалено от съветския президент Владимир Путин. По-късно бе оповестено и че Русия приема на въоръжение ракетите не по-късно от есента на тази година, а те ще подсигуряват сигурността й за идващите 40 години.

Военното министерство на Съединени американски щати разяснява пуска сбито със известието, че са били известени.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР