На 4 септември в Берлинския зоопарк се родиха две бебета

...
На 4 септември в Берлинския зоопарк се родиха две бебета
Коментари Харесай

Бебета панди се намесиха в отношенията Германия-Китай

На 4 септември в Берлинския зоопарк се родиха две бебета панда, чиито имена в този момент се намесиха в връзките Германия-Китай.

Берлински вестник интервюира читателите, с цел да изиска вероятни имена за новите дребни панди в зоопарка. Най-много читатели показали имената Хонг и Конг.

Превърналите се в звезди дребни панди в Берлинския зоопарк може да са на възраст единствено няколко дни, само че в Германия нарастват апелите да се употребяват имената на бебетата, с цел да изпратят известие до Китай, обвързвано с правата на индивида в Поднебесната империя.

В. „ Тагесшпигел “ интервюира своите читатели тази седмица с искане за оферти за имената на дребните мечета – имената Хонг и Конг се обрисуват като най-популярният резултат.

Читателите също по този начин предложиха имена като „ Джошуа Вонг “ и „ Агнес Чоу Тин ” – имената на водачите на продемократичните протестни – както и „ Тян Тян “ и „ Анмън Анмън “ по отношение на клането на площад Тянанмън през 1989 година

“Може би с тези имена може да успеем да ги задържим ”, написа „ Тагесшпигел “, като отбелязва обстоятелството, че в Берлинският зоопарк няма да бъде разрешено да отглежда зверчетата, защото Китай ще ги вземе назад, откакто към този момент не се нуждаят от майка си.

Германският таблоид “Билд “ пък съобщи, че приканва дребните Хонг и Конг да застанат с продемократичните протестиращи и „ тъй като бруталните политики на Китай се крият зад тези бебета панди “.

“Пандите са неволни принадлежности на Китай да печелят сърцата и мозъците на западните жители и да ги заслепят за закононарушенията му ”, написа в таблоида.

Самият Вонг сподели пред „ Билд “ в четвъртък, че се надява Берлинският зоопарк да назове двете панди „ Демокрация и Свобода “.

“Германия може да изпрати явен сигнал до Китай ”, съобщи водачът на митинга.

Дебатът за връзките на Берлин с Пекин идва, когато канцлерът Ангела Меркел стартира сложна обиколка в Китай в петък, където тя ще би трябвало да извърви фина линия сред призоваването на Пекин за нарушаванията на правата му на индивида, като в същото време упорства за тесни стопански връзки.

“Германия може да изпрати явен сигнал до Китай ”, съобщи водачът на митинга.

Дебатът за връзките на Берлин с Пекин идва, когато канцлерът Ангела Меркел стартира сложна обиколка в Китай в петък, където тя ще би трябвало да върви по тънката линия сред призоваването на Пекин да съблюдава правата на индивида, като в същото време упорства за тесни стопански връзки. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР