На 4 октомври четирима американски военни и петима техни нигерски

...
На 4 октомври четирима американски военни и петима техни нигерски
Коментари Харесай

US военни продължават прочистването на Нигер от ислямисти

На 4 октомври четирима американски военни и петима техни нигерски сътрудници починаха в стълкновение с ислямисти. Към момента на това нахлуване в Нигер имаше 800 американски военни от специфичните сили.

Разузнавателен патрул, формиран от 12 военни от американските специфични сили и 30 нигерски военни, бе атакуван от петдесетина бойци, свързани с "Ислямска страна ".

Американските специфични сили са поискали подкрепление едвам след един час, описа военачалник Дънфорд, давайки да се разбере, че патрулът в началото е мислел, че ще може да се оправи самичък с нападателите, означават международните организации.

Президентът Доналд Тръмп бе замесен в дискусия поради диалога си с вдовицата на един от четиримата убити в Нигер американци, на която се обадил, с цел да сервира съболезнования.

Разказвайки за диалога, вдовицата Майешя Джонсън нощес още веднъж сподели пред телевизия Ей Би Си, че Тръмп не е могъл да си спомни името на починалия й брачен партньор - Ла Дейвид Джонсън, и това я е разстроило, повтаряйки изказването си от предходната седмица.

Тогава още Тръмп отвърна, че е приказвал с нея, изпълнен с почитание, и съобщи, че е произнесъл името на убития още при започване на диалога.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР