На 4 ноември 2020 г., на свое заседание, Съветът за

...
На 4 ноември 2020 г., на свое заседание, Съветът за
Коментари Харесай

СЕМ с позиция за промените в Закона за радиото и телевизията

На 4 ноември 2020 година, на свое съвещание, Съветът за електронни медии одобри позиция по отношение на план на Закона за изменение и допълнение на Закона за радиото и малкия екран, оповестен за публично разискване от Министерство на културата, с която може да се запознате

Съвет за електронни медии прегледа отчет за фокусирано наблюдаване на търговски известия по отношение на участието/представянето на дамите и мъжете в тях. Мониторингът регистрира като позитивна наклонност липса на дискриминация и на отрицателни стандарти по пол в следените рекламни спотове. Отчетено е уравновесено показване на двата пола в комерсиалните известия.

Съветът реши да наложи имуществени наказания на МК Студио ЕООД за нарушаване на член 9, алинея 1 от Закон за радиото и телевизията (разпространение на стратегия без уредени сродни на авторското права) и на Българска национална телевизия за нарушаване на член 85, алинея 2 от Закон за радиото и телевизията (разпространение на рекламен спот без обозначение), оповестяват от пресцентъра на Съвет за електронни медии.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР