На 4 май, сряда, ще се проведе отложеният от януари

...
На 4 май, сряда, ще се проведе отложеният от януари
Коментари Харесай

На 4 май в Разград ще се проведе отложеният крос „Освобождение“

На 4 май, сряда, ще се организира отсроченият от януари лекоатлетически крос „ Освобождение “ – едно от най-масовите събития, които Община Разград посвещава на Деня на Разград 28 януари.

Тазгодишното 57-мо издание не се случи към празничната дата заради настоящите към тогавашния миг противоепидемични ограничения.

Стартът на конкуренцията на 4 май е в 14,00 ч. на площад „ Възраждане “. В взаимозависимост от възрастовата група и пола си участниците ще бягат 300, 600 или 1100 метра по улиците на Разград. Карта на маршрута дружно с регламента и декларация, която участниците в кроса би трябвало да попълнят преди старта, е оповестена на уеб страницата на Община в раздел „ Спорт “ –.

Участниците са разпределени в 6 възрастови групи – от първолаци до ветерани. Класираните от първо до трето място в своята група получават медали и предметни награди, а от четвърто до шесто – грамоти и предметни награди.

Главен уредник на крос „ Освобождение “ е основен специалист “ „ Спорт “ в Община Разград Валери Бойчев, основен арбитър – Красен Цонев от СКЛА “Лудогорец “, а механически уредник – шефът на ЦПЛР УСШ “Руси Бухтев “ Цветан Танев.

Припомняме, че началото на крос „ Освобождение “ е положено на 31 януари 1965 година, тогава е отдаден 87-та годишнина от освобождението на Разград. Учредена е специфична купа и за присъединяване са поканени лекоатлети от Северна България. През 70-те години на 20 век кросът получава известност отвън границите на България. На старта са заставали спортисти от Унгария, Германия, Русия и Сащ. През 1994 годинас решение на Общинския съвет-Разград той се посвещава на Деня на Разград – 28 януари и става част от спортната стратегия, отдадена на празника.

Организатори на 57-мото издание на кроса са Община Разград и Регионално ръководство на образованието – Разград със съдействието на състезателен клуб по лека атлетика “Лудогорец ”, гр. Разград и Центъра за поддръжка за личностно развиване – Ученическа спортна школа „ Руси Бухтев ”.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР