На 4 май журналистът Любчо Нешков е бил задържан при

...
На 4 май журналистът Любчо Нешков е бил задържан при
Коментари Харесай

Нелепото арестуране на журналиста Любчо Нешков! Вижте защо беше задържан в наша съседна държава!

На 4 май журналистът Любчо Нешков е бил арестуван при пътуването си до мястото, където умира Гоце Делчев – несъществуващото към този момент село Баница, на към 20 км от гръцкия град Серес, съобщи бТВ.

Той е бил съпроводен от духовник и 86-годишния публицист Иван Николов. По никакъв метод аз и двамата ми спътници не сме нарушавали нито закона, нито реда или каквото и да било, сподели Нешков.

Той описа, че тримата са отишли на мястото, на което е било селото, а през днешния ден е останала единствено камбанария и останки от олтара на църквата „ Св. Димитър “. Именно край нея през май 1903 година умира Гоце Делчев. Там е и заровен до 1917 година, когато останките му са пренесени в България, а след 1945 година са в църквата „ Св. Спас “ в Скопие.

„ В момента, в който взехме решение да запалителен свещ, чухме по какъв начин тряскат порти и се приказва на всеослушание “, описа журналистът. Били двама мъже. Единият изрично е разбирал български, твърди Нешков.

„ Поискаха ни персоналните документи, взеха ги и се стартира едно безумно… може би час и половина на това място да ни питат едни и същи въпроси – за какво сме тук, за какво на това място, какво е смисъла на тази църква… “, описа той.

След като взеха решение да ни отведат в полицейското ръководство, се обадих на консула ни в Солун. Той първо не можа да повярва, че в действителност се е случило. Минути, откакто бяхме в полицейското ръководство, бяхме изпратени от шефа на полицията до тротоара с положителни пожелания, доразказа гостът. Всичко траяло два часа и половина.

„ Това не е скимване на селския служител на реда или на тези двама, не е даже скимване на шефа на полицията в Серес. Това е централна инструкция, която важи изключително към 4 май, когато всичко се ревизира. И тази гръцка инструкция, възбраната е за давност – хората да не помнят какво е било там, кой е живял, кой е умрял даже, без значение, че е умрял в борба против поробителя “, сподели Нешков.

„ Доколкото знам този въпрос (за толерантността) ще бъде подложен в Европейския парламент от евродепутата Андрей Ковачев, тъй като по-антиевропейско държание сега на Балканите ние не сме виждали “, добави той.
loading... #SC_TBlock_381491 a { font-family: Roboto!important; }
Източник: 7dnisofia.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР