На 4 май 2020 г., Районна прокуратура – Асеновград привлече

...
На 4 май 2020 г., Районна прокуратура – Асеновград привлече
Коментари Харесай

Привлякоха като обвиняем изп. директор на Лъки инвест за замърсяването на реките Юговска и Чепеларска

На 4 май 2020 година, Районна прокуратура – Асеновград притегли като обвинен А.М.

Причината за това е, че като изпълнителен шеф на „ Лъки Инвест “ АД, на 21 февруари 2020 година, в землището на гр. Лъки, обл. Пловдив, в съучастничество, като причинители, с Р.К., отговорник на хвостохранилище, и Л.В., шеф на хвостохранилище, е позволил да се замърси водно течение – водите на река Юговска и река Чепеларска, посредством приключване на цианиди – свободни, в реката и с това ги е направил рискови за хора, животни и растения, както и негодни за използването им за културно-битови, здравни, аграрни и други икономически цели – закононарушение по член 352, ал.1, вр. член 20, ал.2 вр. алинея 1 от Наказателния кодекс.

Остава затворена фабриката в Лъки, чието хвостохранилище замърси реките Юговска и Чая

Първоначално по актуалното досъдебно произвеждане, Районна прокуратура – Асеновград, на 23 февруари 2020 година, притегли като обвинени Р.К. и Л.В., отговорник и шеф на хвостохранилището, за което бе изнесена информация от прокуратурата. В хода на траялото следствие бяха събрани нови обстоятелства и условия за покачване на обвиняване по същото дело и по отношение на А.М., изпълнителен шеф на „ Лъки инвест “ АД.

Делото е взето под специфичен контрол на Апелативна прокуратура – Пловдив и Окръжна прокуратура – Пловдив.

Под гаранция от по 5000 лева пуснаха шефа на "Лъки инвест " и отговорника на хвостохранилището

Спрямо обвинения А.М. е избрана мярка за неотклонение „ Гаранция “ в размер на 10 000 лв.. На 26 февруари 2020 година по отношение на обвинените Р.К. и Л.В. е взета мярка за неотклонение „ Гаранция “ в размер на 5 000 лв., за всеки един от тях, които са били импортирани.

Предвиденото от закона наказване за закононарушението, в което са упрекнати, е „ отнемане от независимост “ от една до пет години и санкция от пет хиляди до тридесет хиляди лв., оповестяват от пресцентъра на Апелативна прокуратура – Пловдив
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР