На 4 март 2022 г. ще излезе десетият албум на

...
На 4 март 2022 г. ще излезе десетият албум на
Коментари Харесай

SABATON пускат дълго чаканата песен за Дойран

На 4 март 2022 година ще излезе десетият албум на SABATON " The War to End All Wars ", предава werock.bg. Албумът е концептуален и тематиката му още веднъж е обвързвана с Първата международна война, сходно на творбата от 2019-а " The Great War ". Бандата има значима вест за българската аудитория - след много обещания от групата и стотици мнения от почитатели, в албума ще има ария, отдадена на храбър миг от българската военна история.

Шведите са избрали Дойранската епопея и ще пеят за нея в композицията " The Valley of Death ". На този стадий групата не разкрива публично защо тъкмо е парчето. Но " Долината на гибелта " е име, което английските бойци дават на една от българските отбранителни точки (наречена " Борис " ) в Дойранската долина.

SABATON ще показват идния си диск онлайн у нас като хедлайнъри на фестивала " Hills of Rock 2022 " в Пловдив.

Ето какво гласи формалното известие на уредниците " Fest Team ":

SABATON – скандинавската пауър метъл тайфа, хедлайнери на Hills Of Rock 2022, изпратиха персонално известие към българската аудитория. Част от акцията за новия им албум „ The War to End All Wars”, който следва да излезе следващата година, включва и видео привет от вокалиста Joakim Broden и басиста Par Sundstrom.

В него музикантите на драго сърце си напомнят първия концерт на SABATON в България през 2009 и обещанието, което oттогава постоянно дават на българските си почитатели – да напишат ария за страната ни.

Неведнъж SABATON и българската аудитория са засвидетелствали взаимната си преданост и почит. Неслучайно групата е една от най-желаните в листата за фестивални участници и избор на Fest Team за хедлайнер на третия ден на Hills Of Rock 2022. Най-после тези двупосочни другарски страсти ще получат откровено валидиране с ария за България. Парчето носи заглавието „ The Valley of Death” и е деветата ария от албума, който излиза за Nuclear Blast на 4 март 2022. „ The War to End All Wars” съдържа 11 песни и е продължение на предходния албум на SABATON “The Great War”. Албумът се концентрира върху зверствата, чудесата и събитията към Първата международна война, ловко разказани от шведите.

Бандата към този момент разгласи и огромно турне в поддръжка на албума – „ The Tour To End All Tours “, което ще мине и през България на 23 юли, в третия фестивален ден на Hills Of Rock 2022.



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР