На 4 компании са отворени ценовите оферти за изграждането на

...
На 4 компании са отворени ценовите оферти за изграждането на
Коментари Харесай

4 фирми до финала за спортната зала в Пловдив за 7 млн. лева със 70 седящи места

На 4 компании са отворени ценовите предложения за построяването на новите подготвителни зали в квартал „ Христо Смирненски ”.  Разликата в офертите са минимални, като най-ниската препоръчана цена е 6,63 млн. лв. без Данък добавена стойност от консорциум отпред с  „ Пирс – Д ”, а най-високата е на „ Запрянови – 03 ”  - 6,74 млн. лв.. Другите две предложения са сред тях и са на „ Парсек груп ” и „ Артстрой ”.
Прочетете още
Възложител  на поръчката е зам.-кметът Георги Титюков, като още веднъж прави усещане високите цени на строителство, които са заложени. Както TrafficNews писа, залите ще  разполагат с едвам 70 седящи места – всяка от тях пот 35, както е заложено в плана.

Въпреки че кметът Здравко Димитров също съобщи, че не утвърждава толкоз малко седящи места в залата, неговото вице не е взел мнението му поради и не е направил промяна на плана. Цялото РЗП на залата е 2286 кв.м, като това прави 3500 лв. на квадратен метър.

Идеята на залите  е там да упражняват детските школи на волейболната „ Марица ” и баскетболния „ Академик ”.

Между двете зали е включен и кафе-бар до 23 места, помощни и санитарни пространства. Общият брой на паркоместата е 41, планувано е и облагородяването и озеленяването на парцела от 5 дка сред СУ „ Св. Св. Кирил и Методий ” и парк Ружа.

Компанията, която е дала най-ниска цена пък е същата, която строи различен състезателен обект, предоставен от Георги Титюков – зала „ Дунав ”. Спортният център към този момент четвърта година не може да бъде приключен, а сумата по нея бе 3,5 млн. лв. без Данък добавена стойност.

Още за поръчките на Георги Титюков, вижте в линка.



 

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР