На 4-и януари учениците ще се завърнат в класните стаи

...
На 4-и януари учениците ще се завърнат в класните стаи
Коментари Харесай

Ваканциите на учениците през 2022 година - първият неучебен ден е на първи февруари

На 4-и януари учениците ще се завърнат в класните стаи след 11 дни коледна почивка.

Първият неучебен ден за 2022-а ще бъде на 1 февруари, когато е междусрочната почивка.

Тъй като се пада във вторник, учениците няма да могат да слеят почивния ден с предходния уикенд. Ако обаче към този момент са завършени, то с един ден молба от родител по фамилни аргументи, ще се съберат четири почивни дни и може да се възнамерява фамилна отмора, припомня " Монитор ".

Родителите могат да приложат и същата скица около Освобождението. Трети март се пада в четвъртък. Ако родителите напишат молба до класния началник или до шефа, могат да отидат на фамилна почивка от 3-и до 6-и март.

През април се обрисуват много почивни дни. От 1-и до 10-и е пролетната почивка за учениците от 1-ви до 11-и клас. За зрелостниците тя обаче е единствено 7-и до 10-и април.

След това всички ще почиват за Великден, който тази година се пада на 24-и април, затова неучебни са дните от 22-и до 25-и в това число.

Традиционно месец май е с голям брой неучебни дни. Това са 2-ри, който ще е почивен поради 1 май (неделя), 6-и и 24-и. Неучебни ще бъдат и 18-и и 20-и, защото за тогава са планувани двата наложителни държавни зрелостни изпити. 25 май пък ще е неучебен, само че присъствен ден за учебни, просветни и културни действия.

През юни учениците от 8-и, 9-и до 11-и клас ще почиват и на 14-и и 16-и, защото тогава ще се организират националните външни оценения за седми и десети клас.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР