На 4 и 5 ноември в Административен съд – Враца

...
На 4 и 5 ноември в Административен съд – Враца
Коментари Харесай

Административният съд във Враца гледа шест дела по жалби за резултатите от местния вот

На 4 и 5 ноември в Административен съд – Враца са формирани шест административни каузи по тъжби срещу решения на Общинските изборни комисии в Бяла Слатина, Роман, Оряхово и Враца.
Първото е формирано по тъжба на зам.-председател на СИК в Бърдарски геран и на претендент за кмет на селото срещу решението, с което е разгласен за определен за кмет на същото обитаемо място Пламен Лазаров Петков. Делото е планувано за разглеждане в намерено правосъдно съвещание на 7 ноември от 10:00 часа.
Друго дело е формирано по тъжба на Цветелина Иванова Ботева от село Камено поле, общ.Роман, срещу решение за допускане до присъединяване на втори тур за кмет на село Камено поле, община Роман, с което са позволени до присъединяване Цветелина Иванова Ботева, издигната от Политическа партия Вътрешна македонска революционна организация – Българско национално придвижване и Иван Цветков Иванов, повдигнат от Местна коалиция (МК) АБВ/СДС, Атака, АБВ/.
С определение, съдът е оставил без разглеждане жалбата и е прекратил производството по делото на три учредения - жалбата е неприемлива, защото решението е според нормите на ИК и не предстои на независимо обжалване; липса на юридически интерес от оспорването, защото за кмет на Камено поле на втори тур е определена точно жалбоподателката Цветелина Ботева.
Трето дело е формирано по тъжба на Галина Цветанова Иванова, претендент за общински консултант от кандидатската листа на коалиция „ Българска социалистическа партия за България “ срещу решение на ОИК – Оряхово за избиране на общински съветници. В жалбата е посочено, че оспореното решение е издадено въз основа на неверно запълнен протокол от съответна СИК, в който не е отразен преференциалния избор за жалбоподателя.
Две каузи са формирани по тъжба Касъм Мехти Касъмов, представител на МК „ Новото време “ в Бяла Слатина. Едното е срещу решение на комисията, с което е разгласен за определен за кмет на общината Иво Ценов Цветков, като се твърди, че решението е незаконосъобразно, заради позволени нарушавания на изборния развой. Другото е за избиране на общински съветници. Изложени са изказвания за незаконност на оспореното решение, заради позволени нарушавания на изборните правила.
Последното дело е формирано по тъжби на Цветелина Върбанова Дамяновска, акредитиран представител на коалиция „ Българска социалистическа партия за България “; Иван Георгиев Иванов, регистриран претендент за общински консултант от същата партия и Иван Николов Узунов, претендент за самостоятелен общински консултант срещу решение на ОИК – Враца за избиране на общински съветници и решение за допълнение на решенията на общинска изборна комисия Враца по отношение на оповестяване на определени кметове и общински съветници в изборите на 27 октомври в община Враца.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР