На 4 февруари бе поставен края на политическата криза и

...
На 4 февруари бе поставен края на политическата криза и
Коментари Харесай

СДС: 4 февруари постави началото на пътя на България към евроатлантическа интеграция и реформи

На 4 февруари бе подложен края на политическата рецесия и стартира нова страница от развиването на посткомунистическа България – евроатлантическа интеграция и промени
ДЕКЛАРАЦИЯ НА Съюз на демократичните сили

Днес се навършват 25 години от една от паметните дати в най-новата ни история. На 4 февруари бе подложен края на политическата рецесия и стартира нова страница от развиването на посткомунистическа България – евроатлантическа интеграция и промени.
„ Виденовата “ зима докара до митинги и блокиране на страната, до блокада на Народното събрание и голямо гражданско неодобрение.
В тази обстановка второ държавно управление на социалистите беше немислимо.
Новоизбраният президент от Съюз на демократичните сили Петър Стоянов извърши конституционното си обвързване и даде мандат на Българска социалистическа партия за ново държавно управление, само че прикани социалистите да го върнат.
На 4 февруари, с помощта на куража и дейностите на президента Стоянов, и под натиска на всички останали политически сили, Българска социалистическа партия беше принудена да върне мандата.
Служебното държавно управление на Съюз на демократичните сили, с министър председател Стефан Софиянски, подаде молба за участие в НАТО, овладя зърнената рецесия и хиперинфлацията, направи първи крачки за въвеждането на валутния ръб, и то единствено в границите на 1 месец.
На извършените през април парламентарни избори Съюз на демократичните сили и съдружните му сътрудници реализираха цялостна победа.
Следващите четири години бяха решаващи за България, тъй като дясното държавно управление я сложи на пътя на НАТО и Европейски Съюз, и най-накрая започва промените, които другите някогашни социалистически страни от дълго време бяха почнали. Тези изгубени години не можем да наваксаме и до през днешния ден.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР