На 4 февруари 2019 г. по покана на ПП АБВ

...
На 4 февруари 2019 г. по покана на ПП АБВ
Коментари Харесай

АБВ проведе среща с български граждани, работили в Либия

На 4 февруари 2019 година по покана на Политическа партия АБВ в централата на партията се състоя среща с български жители, работили в Либия. На срещата участваха над 50 индивида от седем района на страната.

Председателят на Политическа партия АБВ Румен Петков уведоми присъстващите, че плануваното посещаване на министърът на труда и обществените грижи на Либия доктор Ал-Мехди Ал-Амен се отсрочва към сегашния миг и даде информация по отношение на хронологията на събитията към това посещаване:

На 4 декември 2018 година, след посещаване на управлението на Политическа партия АБВ в Триполи и публична среща в Министерството на труда на Либия по отношение на признаването на трудовия стаж на сънародниците ни с трудов стаж в страната, Министерството на труда и обществената политика, в лицето на министър Бисер Петков, изготвя и дава на Министерство на външните работи план на обществена конвенция сред България и Либия. До този миг Министерство на външните работи и министър Екатерина Захариева не са препратили по формален ред общественото съглашение в Либия. На 17 януари т.г. Политическа партия АБВ изпраща покана на доктор Ал-Мехди Ал-Амен за аудиенция в страната ни.

Председателят на Политическа партия АБВ акцентира, че посредством дейностите си Министерство на външните работи саботира Споразумението сред българската и либийската страна, което ще отбрани трудовите права, ще подсигурява обществената отбрана и обезпечаване на компенсациите за положен труд на хората, които са работили в Либия. Това е ослепителен образец за отвращение да бъде решен обществен проблем на хиляди хора, трупан с години, сподели още Румен Петков.

„ Преди това саботираше покана от либийска страна до Министерство на вътрешните работи за договаряне на образование на либийски служители на реда в Академията на Министерство на вътрешните работи и капацитета насъбран в неправителствения бранш. И двата образеца са еманация на неуспеха и неспособността на Министерство на външните работи да води политика в арабския свят, в това число двустранни връзки, отговарящи на нашия интерес “, уточни още той.

Румен Петков оцени готовността на министър Ал-Амен за предприемане на стъпки за намиране на решение за подписване на двустранната обществена конвенция и увери присъстващите, че Политическа партия АБВ ще спомага по всички законови пътища за реализирането на този план.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР