На 4 август Укртранснафта спря изпомпването на руски петрол през

...
На 4 август Укртранснафта спря изпомпването на руски петрол през
Коментари Харесай

Украйна спря транзита на руски петрол за Унгария, Чехия и Словакия

На 4 август " Укртранснафта " спря изпомпването на съветски нефт през южния клон на петролопроводната система " Дружба " към Унгария, Чехия и Словакия, заяви за РИА Новости Игор Демин, представител на президента на " Транснефт ".
„ Наистина Укртранснафта изцяло спря да изпомпва нефт за Унгария, Чехия и Словакия по южния клон на Дружба на 4 август в 6:10 сутринта. В същото време преносът през Беларус в посока Полша и Германия продължава “, той споделих.

Според Демин украинската компания дава транспортни услуги на 100% предплащане, само че когато се пробва да заплати за пренос, средствата се връщат в сметката на PJSC Transneft.

„ Газпромбанк “, която обслужва заплащанията, ни уведоми, че заплащането е върнато заради въвеждането на регулациите на Европейски Съюз, т.е. седмия пакет от наказания “, изясни представителят на компанията.

Руското министерство на енергетиката и вътрешните спедитори, доставящи гориво за Унгария, Чехия и Словакия, както и самата Ukrtransnafta, са наясно с невъзможността да се извърши заплащане, заключи той.

Карта на петролопроводната система " Дружба "
Компанията неотложно е уведомила Министерството на енергетиката на Русия, АО " Укртранснафта " и съветските спедитори, доставящи запаси в посока Чехия, Унгария и Словакия за обстановката.

В същото време от Транснефт обявиха, че обмислят различни разновидности за заплащане на услуги за пренос през Украйна. Компанията изпрати зов до Gazprombank за приемане на позволение от европейския регулатор за осъществяване на заплащания по съглашение с JSC Ukrtransnafta.

Началотo на нефтопроводът " Дружба " е в Самарска област, минава през Брянск и по-късно се разклонява на северен и южен сектор, преминавайки през територията на Беларус, Украйна, Полша, Германия, Чехия, Словакия, Унгария, Латвия и Литва. Украинският сектор е благосъстоятелност на Ukrtransnafta, а Русия заплаща за преноса.

Западните страни ускориха санкционния напън против Москва след началото на специфичната интервенция за освобождение на Донбас. Както акцентира съветския президент Владимир Путин, политиката на въздържане и намаляване на Русия е дълготрайна тактика на Запада и въведените ограничаващи ограничения нанесоха сериозен удар на цялата международна стопанска система. Според него главната цел на Съединени американски щати и Европа е да влошат живота на милиони хора. В същото време протичащите събития слагат линия на световното владичество на Запада както в политиката, по този начин и в стопанската система, добави президентът.

Последвайте или харесайте вестник " ДУМА " във ФЕЙСБУК --> <--

Споделяйте нашите изявления.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР