На 4 август от 20. 30 часа на сцената на

...
На 4 август от 20. 30 часа на сцената на
Коментари Харесай

Русенска опера закрива сезона съвместно с Рок група “Кикимора“

На 4 август от 20. 30 часа на сцената на Летния спектакъл в нашия град, Държавна опера - Русе ще закрие епохално своя креативен сезон 2022/23 година с Opera-Symphony-Rock Kонцерт-спектакъла " CHILDREN IN TIME "!

Русенската опера със своите солисти и оркестър, утвърждават традицията всяка година при започване на жаркия август, да наградят своята аудитория с парещ Opera-Symphony-Rock концерт-спектакъл!

Музикантите слагат заглавието на програмата, което е мощно обръщение, отправено в дните на тествания и паники, в които живеем. Да, ние сме ДЕЦА НА СВОЕТО ВРЕМЕ и би трябвало освен да понесем тежестите на битието, само че и да бъдем смели да посочим злото, да го назовем с същинското му име и да променим света – всеки до края на силите си.

„ Child in Time “ (в дословен превод „ Дете във време “) е началото на първия стих от текста на песента на английската хард-рок група „ Дийп Пърпъл “ от албума „ Deep Purple in Rock “, публикуван през 1970 година. Песента е написана от тогавашните членове на групата.

Стиховете приказват за тестванията на времето, донесло митинги и въоръжени спорове в годините на Студената война. За страдание през днешния ден, половин столетие по-късно, сме принудени още веднъж да се сблъскаме със силата на омразата и ужасите на войната. В песента изцяло се разпростират невероятните певчески качества на Иън Гилън. Мелодията гладко и незабелязано минава от преклонен артистичен речитатив до митинга на невъобразими певчески височини. Китаристът Ричи Блекмор се включва с постепенно соло, което доближава шеметна скорост.

Всички ние сме деца на своето време. То безмилостно оставя белезите на своите провокации в нашите души, в нашите сърца, в нашето схващане. Често, очаквайки рикошетите от неговите удари, не ни остава нищо друго с изключение на да изкрещим със силата на песента.

Диригент: Димитър Косев

Рок група " КИКИМОРА " в състав:

Николо Коцев - китари и вокали

Никола Здравков - соло вокал

Николай Тодоров - ударни и вокали

Николай Цветков - бас

Александър Антов - клавишни

С присъединяване на солистите на Русенската опера

Даниела Караиванова, Петър Костов и Теодор Петков

Концертмайстор – Тамара Лазарова

В програмата:

Избрани шлагери на именитите Deep Purple и Rainbow

Оркестрации и аранжименти – Николо Коцев

Оркестър на Държавна опера - Русе

Билети на каса Опера и на

www.ruseopera.com и Grabo.bg
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР