На 4 август от 18:00 ч. в Концертно студио на

...
На 4 август от 18:00 ч. в Концертно студио на
Коментари Харесай

Изабела Шопова представя „Подир сянката на кондора“

На 4 август от 18:00 ч. в Концертно студио на Радио Варна Изабела Шопова ще показа новата си книга: „ Подир сянката на кондора ".

„ Подир сянката на кондора "  е роман за едно епично, двумесечно, кошмарно-комично, 6 000-километрово пътешестване по гръбнака на Южните Анди, от Сантяго де Чили, през Боливия, Перу, Еквадор и Галапагос, до Богота, Колумбия. Без маршрут, проект и резервации. А както бързо излиза наяве – и без съответна подготовка. Смелият пътешественически екип се състои от майка и щерка, и двете известни с огнен балкански характер и несломим източноевропейски дебелоглав, както и с противоположния си метод към провокациите на живота по принцип, и към пътуването в частност.

Двете покорителки на света следват сянката на именития андски кондор, преодолявайки височинна болест, мозъчно разтърсване, загуба на паметта, езикови бариери и културни конфликти. Оцеляват без О2, интернет, а от време на време и без заслон измежду чуждопланетните пейзажи на високопланинската пустиня Атакама, неземната красота на Галапагоския архипелаг, отвесно предизвикателните градове на Латинска Америка, смъртоносния им трафик и неподражаема архитектура. И това са единствено част от приключенията на двете пътешественички през двумесечното им пътешестване след сянката на кондора.

 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР