На 4 април се провеждат избори за народни представители. Избират

...
На 4 април се провеждат избори за народни представители. Избират
Коментари Харесай

Избираме 45-ия парламент

На 4 април се организират избори за народни представители. Избират се 240 депутати в Народното събрание с мандат от 4 години. Кандидатите за народни представители са 6 895.
Право да гласоподава има всеки българин, който е навършил 18 години, не е под забраняване и не изтърпяват наказване „ отнемане от независимост “.

На интернет страницата на Групово дело „ ГРАО “ в Министерство на регионалното развитие: http://www.grao.bg/elections/ всеки може да ревизира коя е секцията, в която би трябвало да гласоподава и адреса ѝ. За задачата на инспекцията се вкарва ЕГН.

Изборният ден стартира в 7:00ч. и приключва в 20:00ч. Той може да продължи до 21:00ч., в случай че пред изборното помещение има негласували гласоподаватели.

В страната ще има 9 398 секции, в които има машинно гласоподаване. Стационарните секции са 17 983. Подвижните секции за хора с увреждания са 409.

5 сa интернационалните медии, които имат акредитация да отразяват изборите – измежду тях са Ройтерс, Франс прес, Ал Джазира (британската версия), македонската телевизия „ Канал 5 “.

28 са регистрирани организации, които ще следят за нарушавания в изборния развой., над 3400 наблюдаващи са упълномощени.

5 социологическите организации, които ще работят на екзитполовете – над 1400 са записаните чиновници за сходни проучвания.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР