На 4 април, гражданите на София ясно показаха, че не

...
На 4 април, гражданите на София ясно показаха, че не
Коментари Харесай

Демократична България в СОС: Софиянци показаха на кого имат доверие

На 4 април, жителите на София ясно демонстрираха, че освен са чули, само че и поддържат нашите претенции за това столицата да се ръководи по нов, съвременен, интелигентен и спестовен метод. Това се споделя в декларацията на общинските съветници от групата на Демократична България в Столичния общински съвет.
" Въпреки всички наши старания, непроменяемо се сблъскваме с една високомерна стена, невъзприемаща рецензия или оферти под никаква форма - стената на самодоволното и самодостатъчно болшинство в СОС ", пишат още от обединяването.
Според тях историята на демокрацията е потвърдила, че никоя стена не може да я спре.
" Това ново доверие ни задължава да удвоим напъните си, и да продължаваме с още по-голяма увереност да пазиме твърдо и посредством поредни дейности потребността от смяна по всички значими за града ни тематики – от това по какъв начин действа Столичният общински съвет, през това по какъв начин се харчат парите на столичани и по какъв начин се вземат управнически решения за значимите проблеми за града ни ", безапелационни са те.
Публикуваме цялата декларация на представителите на Демократична България в Столичния общински съвет:
“Столична община може и би трябвало да ръководи парите на столичани доста по-ефективно, транспарантно и отчетно. Не сме спирали да го твърдим и да работим за това още от първия ден на групата ни в Столичния общински съвет. Демократична България пази твърдо и поредно въвеждането на смяна в метода на взимане на управнически решения посредством интензивно вслушване в гласа, мненията и терзанията на всеки гражданин на града, който обичаме.
Въпреки всички наши старания, непроменяемо се сблъскваме с една високомерна стена, невъзприемаща рецензия или оферти под никаква форма - стената на самодоволното и самодостатъчно болшинство в СОС.
Историята на демокрацията обаче е потвърдила, че никоя стена не може да я спре. На 4 април, жителите на София ясно демонстрираха, че освен са чули, само че и поддържат нашите претенции за това столицата да се ръководи по нов, съвременен, интелигентен и спестовен метод. Отзвукът от нашите старания е в безапелационните изборни резултати на територията на цялата столична община. Резултати, които демонстрират ново публично доверие и ново политическо болшинство. Това ново доверие ни задължава да удвоим напъните си, и да продължаваме с още по-голяма увереност да пазиме твърдо и посредством поредни дейности потребността от смяна по всички значими за града ни тематики – от това по какъв начин действа Столичният общински съвет, през това по какъв начин се харчат парите на столичани и по какъв начин се вземат управнически решения за значимите проблеми за града ни.
Формалното болшинство през днешния ден в СОС е болшинство на предишното. Време е то да разбере, че колкото повече отхвърля да се вслуша и схване гласа на жителите, толкоз повече градът ще затъва в политическа и управническа рецесия.
Жителите на София потвърдиха посоката. Показаха, че градът ни може доста повече. Време е ръководещите да стартират да се преценяват с техния глас и с този на опозицията.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР