На 39-годишния Иля Яшин е повдигнато обвинение в разпространяване на

...
На 39-годишния Иля Яшин е повдигнато обвинение в разпространяване на
Коментари Харесай

Започна процесът срещу видния руски опозиционер Иля Яшин

На 39-годишния Иля Яшин е повдигнато обвиняване в " разпространение на погрешна информация " за съветските въоръжени сили

В Москва през днешния ден стартира процесът против видния съветски опозиционерИля Яшин, който е срещу президента Владимир Путин и войната в Украйна, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

На 39-годишния Яшин е повдигнато обвиняване в " разпространение на погрешна информация " за съветските въоръжени сили, характеризиращо се с " подбудителство към ненавист ". Той може да получи присъда от 10 години затвор.

Обвинението е основано на обстоятелството, че в директно предаване по " ЮТюб " Яшин е декларирал, че съветските сили са убивали цивилни в украинския град Буча покрай Киев.

Един от последните видни опозиционери, които не са напуснали Русия, бе арестуван през юли. Това обаче не му попречи да продължи с рецензиите против съветските управляващи и нашествието в Украйна, отбелязва Агенция Франс Прес.

Иля Яшин беше непосредствен с починалия опозиционер Борис Немцов, който бе погубен през 2015 година Той има положителни връзки и с водача на съветската съпротива Алексей Навални, който бе вкаран в пандиза при започване на предходната година.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР