На 39 г. Крис Хемсуърт има всичко, за което човек

...
На 39 г. Крис Хемсуърт има всичко, за което човек
Коментари Харесай

Крис Хемсуърт и генът на Алцхаймер: Сериалът Limitless накара актьора замрази кариерата си

На 39 година Крис Хемсуърт има всичко, за което човек може да си мечтае - сполучлива и добре платена кариера, сплотено семейство с три деца, международна известност с помощта на филмите на Marvel и е във физическа форма, на която всеки би завидял.

Документалният сериал Limitless, в който той взе участие под режисурата на Дарън Аронофски, обаче е на път да преобърне целия му живот.

На първо място: Limitless е повода, заради която Хемсуърт ще постави краткотрайна пауза на филмовата си кариера.

Сериалът от 6 елементи е отдаден на търсенето на тайната на дълголетието.

Австралийският артист се подлага на всевъзможни тествания - потапяне в ледените води край Норвегия, катерене по въже над бездна, цялостна промяна на хранителния си режим и даже психическа " подготовка за личната си възможна гибел ".

В хода на фотосите Хемсуърт си прави разнообразни генетични проучвания, които демонстрират стеснителен резултат - артистът открива, че има мощно нараснал риск от развиване на заболяването на Алцхаймер поради съществуването на две копия от гена Аполипопротеин E4 (ApoE4), наследени от родителите му.
ApoE4 е един от генетичните фактори, които са мощно свързани с вероятно развиване на болестта.Самият Крис Хемсуърт има фамилна история - неговият дядо е диагностициран с заболяването на Алцхаймер.Смята се, че единствено към 2-3% от хората в света имат две копия от ApoE4.
Генетичното влечение не значи наложително, че пациентите ще се разболеят от Алцхаймер, само че възможната поява на тежкото заболяване би довела до необратима деменция.

В сериала Хемсуърт получава рекомендации от доктор, който показва, че всекидневните тренировки, положителният сън и понижаване на напрежението може да му оказват помощ да снижи риска.

Идеята за Limitless се появява като писмено продължение на кино лентата на Аронофски от 2006 година " The Fountain " с Хю Джакман и Рейчъл Вайс, разказващ историята на мъж, който търси ключа към безконечната ладост.

" Смъртта е болест като всяка друга. И има лекуване ", се споделя в " The Fountain ".

Повече от 15 години по-късно от ден на ден вложения се влагат в търсенето на способи за удължение на жизнеспособността на човечеството.

Тук идва и ролята на Крис Хемсуърт, който освен извършва комплицирани каскади в Limitless, само че и демонстрира по какъв начин дълголетието може да се реализира посредством " пълностоен, благополучен и деен " метод на живот.
Когато резултатите от тестванията на Хемсуърт излизат, Аронофски беседва с него уединено. Предлага му да изрежат сензитивната персонална информация от продукцията.Актьорът обаче счита, че е значимо да резервира своята история в Limitless - с цел да притегли вниманието на хората към заболяването на Алцхаймер и към ограниченията, с които рисковете може да се снижат.В изявление за Vanity Fair той споделя, че единственото му терзание е било да не " драматизира ненужно " и да не наподобява по този начин, като че ли експлоатира персоналния си живот за задачите не шоуто.
Хемсуърт неотдавна завърши фотосите за новия филм от поредицата Mad Max - Furiosa.

Сега той възнамерява да се отдръпна в Австралия и да се посвети на фамилията си.

Актьорът акцентира, че " не е подал оставка " от професионалния си живот, само че фотосите на Limitless са го предизвикали да премисли целите си и да разбере, че има потребност от отмора.

·
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР