Марк Дики: Сериозно болен мъж, хванат в капан в пещера, се появява в ново видео на 3000 фута под земята

...
На 3670 фута (1120 м) и по-късно е преместен в
Коментари Харесай

На 3670 фута (1120 м) и по-късно е преместен в къмпинг на 3400 фута (1040 м) дълбочина.

Спасителите успяха да доставят медицински консумативи и единици кръв на г-н Дики, който каза, че е „нащрек“ и „се справя добре“.

Въпреки това, говорейки в ново видео от подземния къмпинг , каза изследователят: „Все още не съм излекуван отвътре, така че ще имам нужда от много помощ, за да се измъкна оттук.

„Знам, че бързата реакция на По мое мнение турското правителство да получи медицинските консумативи, от които имах нужда, спаси живота ми.

„Бях много близо до ръба, когато Джесика [моята годеница] се свърза с мен.

< p>„Очаквам с нетърпение да работя с всички, за да се измъкна безопасно с тяхна помощ.“

Кадрите бяха разпространени от турските власти.

„Сложна и продължителна“ операция

На опитен пещерняк са необходими около 15 часа, за да достигне до повърхността на турската пещера - която включва тесни криволичещи проходи и няколко рапела (спускане по въже по много стръмни склонове) при идеални условия.

Твърди се, че международните спасителни операции са една от най-големите пещерни спасителни операции в света, както логистично, така и технически.

Изображение: Спасителни екипи в устието на пещерата Морка Изображение: Около 150 души са изпратени, за да помогнат за извеждането Mr Dickey към безопасността

В него участват около 150 души от цяла Европа, включително Италия, Унгария, Хърватия и България.

Комуникацията отнема около пет до седем часа и се осъществява от бегачи, които тръгват от г-н Дики до лагера под повърхността, където е установена кабелна комуникация за комуникация с повърхността.

Г-н Дики е инструктор в Националната комисия по пещерно спасяване на САЩ (NCRC), който е високо ценен в международна спелеологична (проучване на пещерно изследване) общност и преди това е участвал в спасителни мисии.

Той беше един от ръководителите на експедиция за намиране и картографиране на нов проход в турската пещера, третата по дълбочина в страната, когато се разболя.

„Опустошително страшна ситуация“

Г-н Дики има своята годеница и другарка по пещерняка, Джесика, до него, според изявление на родителите му, Андрю и Дебора Ан Дики.

Изображение: Марк Дики

Американският партньор на Sky News, NBC News, съобщава, че семейството на г-н Дики каза в изявление: „Марк е силен, но имаше нужда от своите колеги пещерняци, включително от разбира се, лекарите, за да позволят на една унищожително страшна ситуация да се превърне в положителна.

„Молитвите ни получават отговор и не можем да изразим колко много означава и винаги ще означава това за нас.“

Кампания за набиране на средства също стартира от NCRC за набиране на пари за усилията за спасяване на г-н Дики, която досега е събрала 41 000 $ от целта си от 100 000 $.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР