На 31 юли пациент на МОБАЛ Д-р Ст. Черкезов -

...
На 31 юли пациент на МОБАЛ Д-р Ст. Черкезов -
Коментари Харесай

69-годишна жена стана донор и спаси двама души

На 31 юли пациент на МОБАЛ „ Д-р Ст. Черкезов ” - 69-годишна жена от област Велико Търново, изпада в мозъчна гибел, в резултат на мозъчна хеморагия. Въпреки тежката си загубата, околните взеха хуманното решение да дарят органите и по този начин да спасят живота на други тежко заболели пациенти.

Ръководството на регионалната болница и всички медицински експерти и експерти по здравни грижи изричат своите съболезнования на околните на донора, само че и сърдечно им благодарят за силата и човечността, която демонстрираха в подобен сложен и тежък миг. Тяхната близка е седми случай на пациент, изпаднал в мозъчна гибел от началото на 2017 година в стационара, само че шести осъществен донор.

" В късните следобедни часове на 1 август, екип на Университетска болница „ Лозенец “ взе тялото за експлантация на бъбреците на 69- годишната жена ", заяви доктор Ваня Лъчезарова, координатор по донорство в МОБАЛ „ Д-р Ст. Черкезов “.

Подробности за трансплантациите ще бъдат предоставени на по-късен стадий.

Ръководството на МОБАЛ „ Д-р Ст. Черкезов ” АД за прощален път благодари на околните на донора, координаторите по донорство доктор Сибила Маринова и доктор Ваня Лъчезарова и всички съпричастни медици и експерти по здравни грижи.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР