На 31 януари съм му изпратил писмо, което демонстрирах вчера,

...
На 31 януари съм му изпратил писмо, което демонстрирах вчера,
Коментари Харесай

Караджов: Втрещен съм, аз исках да спра инхаус процедурите

На 31 януари съм му изпратил писмо, което демонстрирах през вчерашния ден, дори ще ви дам да си извършите копия. На него написа да се съберем Бойко Рашков, аз, Асен Василев и премиера Кирил Петков, с цел да решим ще ги прекратяваме ли тези инхаус процедури или не. Във връзката сред АПИ и Автомагистрали е употребена инхаус процедурата, която за мен не е издържана, само че аз не съм съд и не мога да го преценява. Така вицепремиерът и районен министър в оставка Гроздан Караджов разяснява изцяло противоположните тези за желаните от него 3,9 милиарда лв. за ремонт на пътищата, изразени от него и от " Продължаваме промяната ". Той назова жалки опитите за пиар акции на негов тил.

От никого от посочените лица не съм получил и една дума. Този документ съдържа всичко - рисковете, които може да се породят, както и искане за разбор на тях. Избраната компания не ми е дала нищо до този миг. А на 12 май в нито едно от изявленията Бойко Рашков не е предложил да прекратим тези контракти. Това се вижда ясно от стенограмите. Аз съм слисан.

" Тогава ми е споделил да видоизменявам противозаконните контракти в законни строителни работи. И твърди, че аз съм се забавил? От 31 януари до момента къде са всичките в бяло в този момент ангели?! ", възмути се Караджов.

По думите му след хвърлянето на тиня сред досегашните сътрудници приемането на актуализацията на бюджета за Министерство на регионалното развитие бил най-малкият проблем. " Стоя зад него и съм се подписал в съгласувателното писмо ", подсети вицето в оставка.

По мотив изказванието на екоминистъра Борислав Сандов, че Караджов е натискал за съответна пътна компания за Автомагистрала " Струма ", министърът съобщи: " Това е груба неистина. И му го споделих през вчерашния ден в очите. " И ти ли, бруте ", питах го ", добави Караджов.

И разкри, че проектът за Автомагистрала " Струма " бил признат преди 2 години, а концепцията за съответните скатове на пирин била на бащата на премиера Кирил Петков - Петко.

" Необяснимо е това закъснение, оставките би трябвало час по-скоро да се внесат в Народното събрание, само че аз би трябвало да работя, до момента в който различен човек не бъде определен на моето място ", разяснява още Караджов поради желанието на Петков да бави подадените оставки на тримата министри от Има Такъв Народ. Четвъртият - енергийният министър Александър Николов, към момента е отвън страната.

Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР