На 31 януари 2023 г. в ИНУ Христо Ботев“ –

...
На 31 януари 2023 г. в ИНУ Христо Ботев“ –
Коментари Харесай

Директорът на Българско училище „Св. св. Кирил и Методий“ – Монреал гостува в ИНУ „Христо Ботев“

На 31 януари 2023 година в ИНУ „ Христо Ботев “ – Плевен гостува Ива Беличка – шеф на Българско учебно заведение „ Св. св. Кирил и Методий “ – Монреал, Канада и създател на Канадско-български културен център „ Зорница “ в Монреал.

Тя описа по какъв начин повече от 20 години съумява да запази българските обичаи, да сплотява към концепцията да се почитат всички бележити дати от нашата история, да се пресъздават българските традиции, с цел да се приближи всеки българин до своите корени. Създавайки българското учебно заведение, към този момент с 4 филиала, децата имат опция да учат родния български език, българска история, литература, география на България и други



Двете институции от години са сътрудници, имат контракт за съдействие и постоянно провеждат дружно разнообразни онлайн мероприятия. На срещата сред шефовете и част от колектива на началното училищесе разискаха методите на работа и целите в двете просветителни системи и компликациите, пред които са сложени учителите в България ив Канада, положителни практики и хрумвания, както и нови благоприятни условия за взаимна активност. Чрез предаването „ Зорница “, което се излъчва по 20 канала в канадската телевизия, се разпространяват положителните практики в двете учебни заведения измежду българската общественост в цялата страна.



Цветелин Горанов – шеф на ИНУ „ Христо Ботев “ – Плевен показа Програмата за патриотично образование, която е и нововъведението на учебното заведение. Той изясни, че програматацели да запази българските традиции и обичаи, да възпитава у учениците обич към жанр и татковина и горделивост от славното ни минало и благосъстоянието на българския фолклор. Тази устременост сплотява задачите на двете учебни заведения, а точно да възпитава младите генерации, да поддържа жив българския дух, без значение къде по света се намират и да построява същински персони и почтени хора.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР