На 31-ви октомври, в навечерието на Деня на народните будители,

...
На 31-ви октомври, в навечерието на Деня на народните будители,
Коментари Харесай

Вицепрезидентът Илияна Йотова ще посети Община Карлово

На 31-ви октомври, в навечерието на Деня на националните будители, вицепрезидентът Илияна Йотова ще посети Община Карлово.

Вицепрезидентът ще бъде посетител на Професионална гимназия „ Братя Евлоги и Христо Георгиеви " и ще вземе присъединяване в тържествената стратегия „ Будители ", проведена от клуб „ Родолюбие " с началник Антоанета Тенева.

По-късно в същия ден вицепрезидентът ще бъде посетител на тържественото честване на 130-годишнината от основаването на Средно учебно заведение „ Васил Левски ", гр. Карлово, което ще се състои в Народно читалище „ Васил Левски 1861 г ".

По покана на Илияна Йотова специфични посетители на тържествата ще бъдат Наталия Ярославская, шеф на Български научен колеж „ Васил Левски ", гр. Кишинев, Молдова, и Невин Даудова, шеф на българското учебно заведение „ Св. Св. Кирил и Методий " в Истанбул, Турция.

В молдовската столица през 1996 година е основано Общообразователно учебно заведение „ Васил Левски ", което през 2003 година е преобразувано в Български научен колеж. През актуалната образователна година там се образоват над 300 възпитаници.

Българското учебно заведение „ Св. Св. Кирил и Методий " в Истанбул стартира работа през 2014 година и се обитава в постройката на Екзархията.

Илияна Йотова и кметът на Община Карлово Емил Кабаиванов ще проведат взаимен брифинг в постройката на Общината в 16:30 часа.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР