На 31-ви март 2023 г. Twitter публикува част от изходния

...
На 31-ви март 2023 г. Twitter публикува част от изходния
Коментари Харесай

Част от сорс кода на Twitter вече е качена в GitHub

На 31-ви март 2023 година Twitter разгласява част от изходния си код в GitHub, в това число кода на логаритъма за рекомендации. Компанията даде обществен достъп до две складове – main repo и ml repo.

Качена е и директива (blog.twitter.com/engineering/en_us/topics/open-source/2023/twitter-recommendation-algorithm) за работа с кода на логаритъма за рекомендации от инженерите на Twitter. В нея се преглежда конвейерът за рекомендации, за който се твърди, че се извършва към пет милиарда пъти дневно.

„ Опитваме се да извлечем най-хубавите 1500 туита от пул от стотици милиони… Днес хронологията на канала „ За вас “ се състои приблизително от 50% туитове от консуматори, за които не сте абонирани и 50% туитове от консуматори, за които сте абонирани. Но тези проценти могат леко да варират при другите консуматори “, прецизират от Twitter.

„ Рейтингът на туитовете се образува благодарение на невронна мрежа с ~48 милиона параметъра, която непрестанно се учи по какъв начин да взаимодейства с туитовете, с цел да усъвършенства позитивните взаимоотношения като лайкове, ретуитове и отговори “, допълват експертите от обществената мрежа.

Twitter предложи на разработчиците от целия свят да изучат сорс кода на логаритъма и добави, че могат да основават свои лични issue и pull request за възстановяване работата на този план. Не се оповестява съответно, само че е разумно на най-добре изявилите се да се дадат солидни бонуси.

Разработчиците на Twitter споделиха още, че настоящата версия на логаритъма не включва кода, който се грижи за рекламните рекомендации на обществената мрежа. В обществените складове няма информация и за данните за образование на логаритъма за рекомендации.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР