На 31 октомври шест държави, една от които България, отбелязват

...
На 31 октомври шест държави, една от които България, отбелязват
Коментари Харесай

Кметът на Бургас: Днес е наш ред да се погрижим за Черно море!

На 31 октомври шест страни, една от които България, означават Международния ден на Черно море. По този мотив кметът Димитър Николов насочва привет към всички бургазлии и българи, които имат самочувствието на морски хора.
Преди години по негова самодейност всички градоначалници от нашия бряг подписаха следната Харта:

"Ние, кметовете на българските черноморски общини, осъзнавайки своята човешка последователност и правото на идващите генерации да живеят в един по-добър и чист свят, припознаваме като своя персонална идеята за запазване на Черно море.

За постигането на тази цел се задължаваме:

* Да не предизвикваме с волни и неволни дейности щета на неповторимите естествени дадености на Черно море и неговото крайбрежие.

* За запазим и умножим живите запаси на Черно море и да съхраним бреговата му линия за бъдещите генерации.

* Безкомпромисно и методично да решаваме проблемите, свързани със замърсяването, свръх улова на риба и безредното развиване на бреговата зона.

* Да използваме публичното си въздействие, с цел да сплотяваме напъните на хора и институции, ориентирани към ограничение на замърсяването в Черно море и възобновяване на околната среда.

* При правенето на тактики за градско развиване, да координираме своите дейности по този начин, че те да подсигуряват уравновесеното и стабилно развиване на черноморското крайбрежие.

Векове наред сме черпили без мяра от ресурсите на Черно море, а то е било обилно към нас. Днес е наш ред да се погрижим за него! ".
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР