На 31 октомври 2018 г. от 13.00 часа кметът на

...
На 31 октомври 2018 г. от 13.00 часа кметът на
Коментари Харесай

Фандъкова ще направи инспекция на проекта за разширение на третия лъч на метрото

На 31 октомври 2018 година от 13.00 часа кметът на София Йорданка Фандъкова ще направи ревизия на плана за уголемение на третия лъч на метрото. Това оповестиха от пресцентъра на Столична община. В момента се построява два стадия на третата линия на метрото в София „ Бул. „ Владимир Вазов " – Орлов мост – НДК – жк. „ Красно село – жк. „ Овча купел”, с дължина 12 км и 12 метростанции. Изградени са над 4 км от двупътния тунел на метрото. Третата линия на метрото е включена в Оперативна стратегия „ Транспорт и транспортна инфраструктура” 2014 – 2020 година с локално съфинансиране от Столична община. Инспекцията ще се организира на строителството на новото метродепо „ Земляне”, където се намират първите 9 от 20-те влака за линията.
В рамките на събитието ще бъде показана и краткотрайната организация на придвижване по отношение на построяването на тунела на третия лъч.
На 3 и 4 ноември тунелопробивната машина ще построява тунела под настоящите тунели на Линия 1. В тази връзка ще бъде основана краткотрайна организация на придвижване на метровлаковете, която планува да бъде спряно придвижването на влаковете на метрото сред метростанция „ Сердика” и метростанция „ Стадион „ Васил Левски”. В сектора ще бъде проведена заместваща автобусна линия.
Метродепо „ Земляне “ се намира на ул. „ Житница “ 21 – вход от гаража на „ Столичния автотранспорт “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР