На 31 май се подновяват текущите ремонтни дейности на 27,9

...
На 31 май се подновяват текущите ремонтни дейности на 27,9
Коментари Харесай

Продължава ремонтът на близо 28 км от пътя Кула-Гара Срацимирово

На 31 май се възобновяват настоящите ремонтни действия на 27,9 км от третокласния пътя Кула-Гара Срацимирово, оповестиха от Агенция " Пътна инфраструктура ".

Трасето, което минава през Кула, село Коста Перчево, Грамада, село Срацимирово и Гара Срацимирово, е най-пряката връзка на община Кула и община Грамада с първокласния пътя Видин-Ботевград в посока София.

Ремонтните действия се извършват поетапно. От на следващия ден започва работата в два сектора - от Кула до Коста Перчево - от 1-ви до 11-ти км и от Грамада до с. Срацимирово - от 19-ти до 23-ти км.

По време на строителните работи придвижването МПС до 5 тона в двете прави ще се реализира в лентата, в която не се работи.

Трафикът на МПС над 5 тона ще минава по следните обходни направления:

- за пътуващите по път II-14 Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Връшка чука “ - Кула – Видин в посока Монтана и София обходът е по път I-1 Видин-Монтана-Ботевград
- за пътуващите по път II-14 в посока Грамада обходът е път II-14 Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Връшка чука “-Видин, по път I-1 Видин-Монтана, и по път III-1413 Дунавци-Синаговци до Грамада
- за пътуващите по път І-1 София – Видин в посока от Монтана към  Грамада обходът е по път I-1 Монтана-Видин, път III-1413 Дунавци – Синаговци – Грамада
- за пътуващите по път IІ-11 от Лом в посока Грамада обходът е: път III-1413 Дунавци-Синаговци-Грамада

Агенция „ Пътна инфраструктура “ се извинява на водачите за породеното стеснение при пътуването, само че ремонтните работи са наложителни, с цел да се обезпечи безвредното прекосяване по правата.

Строителните работи на третокласния път започнаха през предходната година и ще завършат до края на септември. През 2021 година е ремонтиран 1 км - в урбанизираната територия на гр. Кула.

Дейностите, които са предоставени по контракта за настоящ ремонт и поддържане на републиканските пътища в област Видин, включват попълване и подравняване на банкети, разчистване, ремонт и създаване на водостоци, полагане на трошенокаменна настилка, асфалтови работи, полагане на бетонови бордюри в обитаемоте места, облицовани окопи, ремонт на уреди.

Отсечката ще бъде с нова маркировка, пътни знаци и ограничаващи системи. Ремонтните действия са за 15,7 млн. лева и са от бюджета на Агенция „ Пътна инфраструктура “. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР