На 31 март преминаваме към лятното часово време. Така ще

...
На 31 март преминаваме към лятното часово време. Така ще
Коментари Харесай

С час напред: На 31 март преминаваме към лятното часово време

На 31 март прекосяваме към лятното часово време. Така ще се спи с един час по-малко, тъй като часовниците се реалокират с час напред. Това ще стане в 3:00 часа през нощта на 30 против 31 март и тогава ще стане 4:00 часа .

През 2018 година Европейският съюз стартира самодейност, с цел да се реши дали да продължи промяната на часовото време или да се остане единствено на едно. Повечето страни заеха позиция да се спре със промяната на часовото време поради отрицателните отблясъци върху организма. Заради пандемията от ковид обаче полемиките бяха прекъснати.

За да се спре със промяната на времето, страните от Европейски Съюз би трябвало да синхронизират избора си и да има консенсус на кое часово време ще се премине за непрекъснато. Редица страни по света към този момент са се отказали от промяната на часовото време, измежду тях са Турция, Русия, Перу.

Причината за отменяне на смяната е, че биологичният ни часовник има потребност от акомодация и от време на време това лишава по 1-2 седмици. През това време доста хора усещат отмалялост, главоболие, заплеснатост, изнемощялост и други неприятни резултати върху организма.

На лятното часово време ще останем до 27 октомври 2024 година , когато се връщаме към астрономическото време.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР