На 31 март около 01 часа, е възникнал пожар на

...
На 31 март около 01 часа, е възникнал пожар на
Коментари Харесай

Среднощен пожар на депото за отпадъци край Русе

На 31 март към 01 часа, е зародил пожар на територията на клетка 2 за неопасни боклуци на районното хранилище за боклуци край Русе.

В работата по гасенето, минути след експлоадирането на пожара, са се присъединили два профилирани автомобила на Регионалната дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията " - Русе, както и верижна техника на сдружението, което стопанисва и експлоатира депото – „ Берус “ ООД, оповестиха от Община Русе.

Сигналът за пожара е получен през тел.112 в 01:05 ч., а огънят е овладян изцяло в 02:30 ч. След потушаването му операторът на депото е направил запръстяване на огнището със лична техника, като продължава да прави наблюдаване и след преодоляването на огъня.

В ранните часове на деня мястото на случая е посетено от зам.-кмета по комунални действия Димитър Недев и шефа на дирекция „ Обществен ред и сигурност “ Георги Игнатов. За възникването на пожара и бързото му потушаване неотложно е известен шефът на РИОСВ-Русе инж. Цонка Христова.

Пожарът е бил местен и не се е популяризирал отвън границите на клетка 2 за неопасни боклуци. Към момента текат действия по закриване и рекултивация на клетката.

Изясняват се аргументите за възпламеняването на отпадъците, само че най-вероятно пожарът е зародил в резултат на самозапалване.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР