На 31 март 2023 г. в Телекомуникационен ендоскопски център при

...
На 31 март 2023 г. в Телекомуникационен ендоскопски център при
Коментари Харесай

Първа информационна среща по Стратегическа програма за развитие „Медицина за здраве“ в МУ – Плевен

На 31 март 2023 година в Телекомуникационен ендоскопски център при МУ-Плевен ще се организира първа осведомителна среща за осъществяване на дейностите по Стратегическа научноизследователска и иновационна стратегия за развиване „ Медицина за здраве “ (Med for Health) на Медицински университет - Плевен. Проектът е в осъществяване на контракт BG-RRP-2.004-0003-C01 по процедура посредством непосредствено даване на безплатна финансова помощ „ Създаване на мрежа от проучвателен висши учебни заведения в България “ по националния проект за възобновяване и резистентност. На срещата ще участва Ръководството на МУ-Плевен, проф. Георги Вайсилов - изпълнителен шеф на Изпълнителна „ Програма за обучение “, членовете на управителния комитет на плана на Университета, представители на висшите проучвателен учебни заведения от мрежата в страната.

Подпомагането на изследователските висши учебни заведения и мрежата сред тях ще обезпечи нужните условия за повишение на присъединяване им в интернационалните, европейски и национални стратегии. Планира се до 2030 година изследователските висши учебни заведения да получават държавна дотация за научна и иновационна активност в размер на почти 40% повече по отношение на дотацията за образование, заложена в Стратегията за развиване на висшето обучение 2021-2030 година

Програмата планува финансирането на планове за осъществяване на научно-приложими и иновационни проучвания, които могат да доведат до резултати, нужни за отбрана на интелектуална благосъстоятелност, като в границите на плана ще се финансират вътрешни за Университета планове за приложни научни проучвания, ориентирани към нововъведения или интелектуална благосъстоятелност.

Програмата на първата осведомителна среща в Медицински университет – Плевен по Стратегическа научноизследователска и иновационна стратегия за развиване „ Медицина за здраве “ включва представянето на шест плана - Електронна брахитерапия; Транслационна онкология; Дигитални принадлежности за обезпечаване на рационална лекарствена приложимост при уязвими пациенти; Иновативни биоинженерни подходи в медицината посредством потреблението на стволови кафези и протеомика; Изкуствен разсъдък в региона на гинекологията; Научно управление и експертна поддръжка за внедряване на фармакогеномиката в клиничната процедура.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР