На 31 декември от 14:30 ч. БНТ 1 излъчва специалното

...
На 31 декември от 14:30 ч. БНТ 1 излъчва специалното
Коментари Харесай

Спектакъл 70 години художествена гимнастика в България по БНТ

На 31 декември от 14:30 ч. Българска национална телевизия 1 излъчва специфичното събитие " 70 години художествена гимнастика в България ", а от 18:30 ч. в ефира на Българска национална телевизия 3. Най-големите митове от разнообразни генерации се сплотяват дружно, с цел да отбележат юбилея на един от най-успешните спортове у нас.

Клубове по художествена гимнастика от цялата страна пресъздават историята на този изящен спорт от времената на първата национална шампионка Цветана Атанасова, през епохите на Мария Гигова, Нешка Робева, Илиана Раева до триумфите на Диамантените девойки - олимпийски първенци от Токио и новите Златни девойки, които застанаха на върха пред родна аудитория. Така да вземем за пример пет от пловдивските клубове демонстрират пътя на едно дете в художествената гимнастика, софийските  показват някои от най-големите достижения на родните гимнастички, както и бъдещето на художествената гимнастика. Талантливите гимнастички от Добрич описват повече за гимнастрадите - две години преди Бургас да стане хазаин на сходно значимо събитие. Историята на художествената гимнастика у нас се споделя от неповторимата Вера Маринова, а част от кардите са от кино лентата " Златният път на нежността ” (реж. Йоанна Капанова), който Българска национална телевизия приготви по-рано през годината.

Водещите на спектакъла Георги Чобанов и капитана на националния тим, завоювал златните олимпийски медали в Токио Симона Дянкова отдават дължимото на всички български митове в художествената гимнастика, а трио Тенорите и Яна Калайджиева допълват красивото събитие с впечатляващи музикални осъществявания. Специално присъединяване в огромния театър имат и националните тимове девойки-ансамбъл, девойки-индивидуално, жени-индивидуално. Сред впечатляващите моменти на събитието са осъществяванията на Стилияна Николова и Боряна Калейн. Най-емоционалният миг е изненадата от Диамантените девойки, които подаряват имитация на златния олимпийски орден на ръководителя на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева, както и изненада от ансамбъла от Рио 2016-а, които подаряват звезда на нейно име.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР