На 31 август въоръжените сили на Украйна направиха втори опит

...
На 31 август въоръжените сили на Украйна направиха втори опит
Коментари Харесай

Вторият опит за настъпление срещу Херсон отново е пълен разгром за ВСУ

На 31 август въоръжените сили на Украйна направиха втори опит да нападат Херсонска област. И още веднъж, както два дни по-рано, те бяха победени от съветската войска.

Отново бяха включени огромни сили, само че натискът към този момент беше по-малък и това допуска, че настъплението от 29 август не е било разузнаване, както се споделя в Киев, а опит за пълноценно нахлуване, сигурен е военният наблюдаващ Юрий Подоляка. Въоръжените сили на Украйна действаха по същата скица, както и предния ден.

Според специалиста от север още веднъж е имало опит да се отдели съветският укрепен регион във Високополие, като ударът е бил единствено от западната страна, а от изток, където преди този момент е имало големи загуби, офанзива не е имало. Настъплението е достигнало единствено няколкостотин метра и за броени часове се трансформира в позиционни борби.

Вторият удар, както и предния ден, е нанесен в региона на Сухого Ставка. Въоръжените сили на Украйна се пробваха да пробият и разширят предмостието си, само че доста бързо ударната група беше ударена във фланг и гръб, загуби огромна част от бронетехниката, а останалите елементи се отдръпнаха на своето малко предмостие в региона на с. Лозовое и Андреевка, сподели Подоляка.

Край Херсон също имаше опити за удари, само че доста слаби.

" Така може да се каже, че на 31 август съперникът се опита да нанесе удар в региона на Херсон, само че не реализира никакъв триумф. Освен това силата на този удар беше по-слаба, в сравнение с 29 август. Нито един в тази посока. "

" Въпреки това, съгласно по моя информация той [врагът] към момента има прочут брой ударни елементи тук.Затова считам, че ще има трета вълна от офанзиви ", съобщи той.

" Официален Киев до 8 септември, деня на срещата в авиобазата Рамщайн на спонсорите на режима, които би трябвало, съгласно Зеленски, да му разпределят нова порция оръжия, е належащо да се покаже интензивност и прочут триумф, което значи, че украинските бойци най-вероятно ще бъдат изпратени в кланицата в посока Херсон за трети път “, Юрий Подоляка има вяра.

Както през вчерашния ден съобщи съветското министерство на защитата, „ в хода на несполучливите офанзиви против селищата Архангелское, Олгино и Терновие поди врагът претърпя обилни загуби и беше отхвърлен от съветските войски “.

През последните два дни при опит за офанзива въоръжените сили на Украйна изгубиха над 1700 убити бойци и доста техника, в това число 63 танка, 59 бойни машини на пехотата, 48 други бронирани машини.

За да трансферират украинските елементи през река Ингулец, въоръжените сили на Украйна транспортираха 12 танка, доставени от Полша. Но " част от танковете бяха унищожени от мощната огнева мощност на съветските войски. Няколко танка бяха взривени в минното им поле по време на безпорядъчно евакуиране. Само пет украински танка съумяха да пробият надълбоко в територията, следена от въоръжените сили на Украйна “, заяви министерството на защитата.

Репортерът на ВГТРК Андрей Руденко написа, че борбата за Херсон, оповестена от Зеленски, наподобява на всеобщо самоубийство на въоръжените сили на Украйна. Знаейки от разузнаването от кои направления ще бъде нанесен ударът, нашите подразделения съумяха да провеждат огневи торби за съперника, където против него беше воден масиран и съсредоточен огън.

Заповедта да се убият толкоз доста хора беше дадена от самия връх. Зеленски обезверено се нуждае от най-малко дребна победа. В резултат на това в Одеса и други градове кръводаряват всеобщо - броят на ранените е голям (между другото, управляващите на Николаевска и Одеска области приканиха за кръводаряване).

„ Херсонската атака може да бъде повратна точка в цялата спецоперация. Само Порошенко в котлите на Донбас от 2014-2015 година можеше да си разреши толкоз безогледно да изпраща бригади на кръвопролитие. Но младият Наполеон Зеленски реши да надмине своя предходник и тук “, Руденко приключва в колона за RT.

Украинското издание " Страна " оповестява, че са привлечени обилни запаси, а в настъплението са взели участие едни от най-боеспособните формирования на украинската войска. И към момента се разисква версията, че офанзивите на въоръжените сили на Украйна в Херсонска област са диверсионна маневра и главният удар ще бъде нанесен някъде другаде, да вземем за пример в Харковска област.

Но съгласно доста признаци това към момента не е лъжлива маневра, а същински опит за образуване на огромна атака. Херсонското направление е най-удобно за нахлуване, защото групирането на съветските войски на десния бряг на Днепър зависи от доставките през мостовете, които са подложени на непрекъснат обстрел. И Киев има непрекъсната вяра, че ще му спрат доставките (това даже беше публично оповестено на 29 август).

Интересното е, че Съединените щати, по време на подготовката на настоящата украинска контраатака, приканиха Киев да ограничи интервенцията както във връзка с цели, по този начин и във връзка с география, с цел да избегне прекалено разширение и засядане на няколко фронта, оповестява CNN, цитирайки американски и западни чиновници, както и украински източници.

ВСУ в началото обмисляха по-широка контраатака, само че през последните седмици стесниха задачата си до атака единствено на юг.

Каналът в Telegram " Резидент " написа, базирайки се на източник от кабинета на Зеленски, че настъпателната интервенция е създадена взаимно с английските военни и Пентагона. Това е единствено първият стадий, чиято съществена задача е да унищожи складовете с муниции и артилерията на съветската войска, след което ще стартира вторият. Но задоволително мощна ли е?

Източникът споделя още, че Зеленски ще изиска от участниците в срещата в Рамщайн да дават спомагателна тежка техника за контранастъплението. Въоръжените сили на Украйна незабавно се нуждаят от танкове и самолети, с цел да продължат офанзивата против Херсон. В същото време през предходните два месеца Съединени американски щати целеустремено доставяха оръжие на Украйна за контранастъпление в южната част на страната.

" Легитимный " оповестява, че Зеленски изисква от главнокомандващия на въоръжените сили на Украйна Валерий Залужни да форсира прехвърлянето на запасите от тила, с цел да ускори настъплението, което има всички шансове да " затъне " и да се обърне в друга локална опозиция. И не счита загубите, подготвен е да даде всичките си сили, с цел да реализира стремежи резултат, който се чака на Запад.

Военният наблюдаващ Борис Рожин счита, че оперативната рецесия в тази област продължава да се развива, като последователно наближава кулминационната точка си.

Превод: СМ

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР