На 31 август Газпром напълно спря подаването на газ по

...
На 31 август Газпром напълно спря подаването на газ по
Коментари Харесай

Ще възобнови ли Газпром доставките на газ по Северен поток-1

На 31 август " Газпром " изцяло спря подаването на газ по " Северен поток-1 ", заради планови работи в газопомпения елемент на компресорната станция " Портовая ", оповестиха тогава от съветската компания.

Съобщението на " Газпром " тогава гласеше, че " подаването на газ по " Северен поток-1 " е изцяло спряно, през днешния ден (31 август) стартират планови превантивни работи на газопомпения елемент ".

" Газпром " посочи по-рано тази седмица, че техническите работи по компресорната станция " Портовая " ще продължат от 01:00 GMT на 31 август до 01:00 GMT на 3 септември.

По думите на високопоставени чиновници на газовия колос, подаването на газ е спряно в 4 часа московско време на 31 август и ще бъде обновено на 3 септември.
 Кои европейски страни заплащат за съветския газ в рубли, кои се отхвърлиха, кои обмислят
Кои европейски страни заплащат за съветския газ в рубли, кои се отхвърлиха, кои обмислят

Има и група страни, чийто условия за заплащане на синьото гориво не се трансформираха

Данните от оператора на газопровода " Северен поток-1 ", по отношение на поръчките за доставки на съветски природен газ през днешния ден демонстрират, че доставките ще бъдат обновени на следващия ден сутринта ( 3 септември ) , както авансово беше обявил " Газпром ". Това заяви Прайм, базирайки се на данни от оператора на газопровода.

Общият размер на поръчките за доставка на газ по " Северен поток-1 " за 3 септември е сходен на този преди прекъсване на подаването на газ на 31 август за планов ремонт, по данни на газопреносния оператор.

" Газпром " заяви за проблем с друга своя турбина, понижава още газа за Европа

Какъв размер газ ще има по " Северен поток 1 "

Доставките по " Северен поток-1 " обаче в последно време се правят в стеснен размер - на равнище от към 20% от цялостния потенциала на газопровода.

През тази седмица представители на държавни управления на страни от Европейски Съюз показаха опасения, че е допустимо " Газпром " да не възобнови подаването на природен газ след привършване на плановия ремонт. Още повече, че проблемите с ремонта в Европа и Канада на газовите турбина на " Газпром " не престават, главно заради наложените наказания.
 Борбата за полутечен газ в света се ожесточава, кои са първите
Борбата за полутечен газ в света се ожесточава, кои са първите " жертви "

Европа " надува " цените на газа, което се отразява освен на нея
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР