На 31 август 2017 г. в Каварна бе направен опит,

...
На 31 август 2017 г. в Каварна бе направен опит,
Коментари Харесай

НАБЧ: Случаят Калиакра може да попари 38,5% от България

На 31 август 2017 година в Каварна бе изработен опит, да се проведат работни срещи с присъединяване на заинтригувани – жителите, бизнеса и Неправителствени организации от общините Каварна, Балчик и Шабла от една страна и изпълнителите на проекта за ръководство на предпазените зони ИБЕИ и Зелени Балкани, въпреки това.

​Медиатор и уредник на срещата беше Министерство на околната среда и водите. Плана за ръководство е извънредно значим за положението на природата и икономическите действия на територията на зоните. Чрез този проект за 10 години, хората работещи и живеещи в зоните ще би трябвало да се преценяват с природата и природата ще би трябвало да се преценява с хората, по разпоредбите написани по този проект.

Това пишат от Националната асоциация „ Българско Черноморие “ (НАБЧ).

Основният спор идва от това,че „ зелени” Неправителствени организации, 2006-2007 година са начертали предпазените зони в България, като са видели в тях, само и единствено „ природа” и не са отчели човешкият фактор – съществуването на хората (това донася последици до големи финансови доходи за тези НПО). Същите зелени Неправителствени организации,за тази активност са употребявали против възнаграждение групичка учени. Тази симбиоза сред „ зелени” Неправителствени организации – мениджъри по асимилиране на европейски и български средства за биоразнообразие и платената групичка учени,до ден сегашен осъществят „ зелени” планове на територията на тези общини. Върхът на айсберга е изработването на проекта за ръководство на предпазените зони „ Калиакра”, ”Белите скали” и „ Комплекс Калиакра”. Разработващите го,са същата групичка учени и Неправителствени организации „ Зелени Балкани”, подкрепяни от Неправителствени организации Българско дружество за защита на птиците. Това са главните играчи за владеенето на територия на която те нямат никаква благосъстоятелност. Факторът човек, още веднъж не съществува даже и труп (действащо мюсюлманско гробище е класифицирано като понто-сарматска степ).

Софийският професор Бисерков, при започване на срещата пренебрежително е обяснил на земеделец, чиито корени са там в региона на Каварна, че с цел да разбере що е това степ, би трябвало да прочете 4000 книги. Не е коментирал случая, в случай че човек е прочел 3999 книги, дали ще разбере що е това степ.

Понто-сарматски степи съгласно групичката учени, Българско дружество за защита на птиците и,,Зелени Балкани “:

​След като, представителите на локалните общности още първоначално са разбрали, че срещите няма да бъдат за природата и индивида, а ще бъдат в жанр „ ние ще ви заповядаме, а вие ще подпишете документ, че е имало публично разискване, с право са възроптали. По мотив възроптаването на хората, в коридора на община Каварна,”природозащитникът” Андрей Ковачев на всеослушание е декларирал,че би трябвало към този момент да извади пушката.

При по този начин основаната обстановка, кмета на Каварна Нина Ставрева е предложила срещите да бъдат прекъснати. Изработващите проекта за ръководство, отхвърлят да се съобразят с мнението на премиера господин Бойко Борисов, че нещата ще се решат и с присъединяване на локалните общности на терен „ равнища по нива”,,,бостан по бостан”,,,залив по залив”.

По Европейското законодателство е наложително ограниченията за запазване ( проекти за ръководство за предпазените зони) да бъдат съобразени с локалните особености и няколко детайла:

- Екология

- Научна информация

- Икономика

- Социален статус

- Култура

- Рекреация

В екипа създал проекта за ръководство на 3-те предпазени зони има включени специалисти, които могат да покрият условията за първите 2 детайла -Екология и набиране на научна информаци за местообитанията и типовете (ако са се постарали да я наберат,а не да употребяват остарели източници). За останалите детайли, няма включен нито един специалист. По тази причина споделяме че проектът е недъгав – автомобил без мотор, колела, волан и седалки.

Вербалната и интернет експанзията на „ зелените” Неправителствени организации, през днешния ден стигна своя разцвет. Те упорстват Министерство на околната среда и водите, да извърши престъпление и да одобри проектът за ръководство без да са осъществени наложителните и най-важни процедури по публично разискване. Явно те виждат решение на случая Калиакра, като война. Щом като го дефинират в техните уеб сайтове като Шипка.

Аман от османци, ние българите отново ще удържим орлово гнездо, даже и никой да не дойде с гръм.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР