На 31.10. 2023г. в Русенския университет Ангел Кънчев“ 50 ученици

...
На 31.10. 2023г. в Русенския университет Ангел Кънчев“ 50 ученици
Коментари Харесай

Русенският университет отново посрещна учители и ученици от Молдова за обучение

На 31.10. 2023г. в Русенския университет „ Ангел Кънчев “ 50 възпитаници с български корени от учебни заведения в регион Тараклия, Молдова и пет техни учители получиха дипломи за приключен курс български език и просвета. Дипломите бяха връчени от ректора на Русенското висше учебно заведение учен Христо Белоев. Водещ на церемонията бе доцент Десислава Атанасова - зам. ректор по интернационализация и информационна политика.

За поредна година университетът одобри младежите от 14 учебни заведения и гимназии в разнообразни градове и села на регион Тараклия, Молдова, обитаем най-вече от бесарабски българи и организира десетдневна лингвистична процедура по български език, както и квалификационен курс с петима от техните учители. Освен лекциите, провеждани от преподаватели в катедрите „ Български език, литература и изкуство “ и „ Чужди езици “ програмата включи визити на музеи и забележителности в Русе. Новост тази година беше литературната разходка из Русе, водена от доцент Мира Душкова – началник на катедра БЕЛИ.

След церемонията, учениците бяха включени в семинар „ Мистификации и литературни конспирации “, проведен от студенти в специалността „ Български език и история “, преподаватели в катедра БЕЛИ и възпитаници от Английска езикова гимназия Гео Милев “ Русе.

Доволни от претърпяното и наученото, младежите споделиха, че с наслада биха се завърнали като студенти в Русенския Университет.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР