На 31.08.2023 г. Военно-окръжна прокуратура - София внесе в Софийския

...
На 31.08.2023 г. Военно-окръжна прокуратура - София внесе в Софийския
Коментари Харесай

Четирима души отиват на съд за убийството на бизнесдамата Станка Марангозова

На 31.08.2023 година Военно-окръжна прокуратура - София внесе в Софийския боен съд обвинителен акт и над 100 тома с доказателства по досъдебното произвеждане за убийството на Станка Марангозова.

С обвинителния акт на съд са предадени 4 лица – подп. Борис Иванов (служител на Национална работа за защита все още на осъществяване на престъплението), Иво Масларов, Петър Костов и Веселин Денков.

Петър Костов е предаден на съд като причинител на закононарушението, а останалите трима обвинени като подбудители и помагачи.

Събрани са доказателства, че на 10 октомври 2019 година в София причинителят на закононарушението е наблюдавал жертвата до блок в кв. „ Младост “ и стрелял от мотоциклет, прикривайки оръжието с букет от изкуствени рози. На Марангозова са били породени три огнестрелни пострадвания на главата, които довели до гибелта ѝ.

Станка Марангозова е била следена близо месец, като е бил употребен и тракер за установяване на местонахождението ѝ. Мотоциклетът е открит във водоем край софийското село Чепинци на 20 май 2020 година

След убийството обвиненият Иво Масларов е напуснал рамките на страната и се е укрил от органите на досъдебното произвеждане първо в Конфедерация Швейцария, а по-късно във Федерална Република Германия. В осъществяване на издадената от Военно-окръжна прокуратура-София Европейска заповед за арест местонахождението му е открито и на 5 октомври 2022 година е екстрадиран у нас.

Трима от обвинените са привлечени към наказателна отговорност и за присъединяване в проведена незаконна група за държане на високорискови наркотични субстанции за разпространяването им.

В хода на следствието е осъществен следствен опит и голям брой експертизи - съдебно-медицински, компютърно-технически, физико-химични експертизи и други

За преднамерено ликвидиране, осъществено с користна цел и със средства, рискови за живота на мнозина, законът планува наказване „ отнемане от независимост “ от 15 до 20 години, пожизнен затвор или пожизнен затвор без подмяна.

Предстои Софийският боен съд да насрочи съвещание за разглеждане на делото.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР